Андрій Райкович: для подолання епідемії нам необхідно всім набратися терпіння, витримки і дотримуватися умов карантину

Понеділок, 4 травня 2020 17:17

Про життя Кропивницького в умовах карантину сьогодні, 4 травня, традиційно прозвітував міський голова Андрій Райкович. За інформацією очільника міста впродовж святкових днів спостерігалося незначне збільшення хворих на COVID - 19. У Кропивницькому наразі зафіксовано 323 випадки інфікування. Хворими залишаються 140 медичних працівників. На жаль, зареєстровано 15 летальних випадків, але 41 пацієнт одужав.

Ціною неймовірних зусиль, значних обмежень в економіці вдається уникнути найгірших прогнозів розвитку пандемії. Перед травневими святами Кабінет Міністрів України своїм рішенням дозволив відкрити продовольчі ринки, але за умови жорсткого дотримання карантинних вимог, - відзначив Андрій Райкович. - На жаль, у місті не всі ринки дотрималися цих застережень. Це призвело до того, що реалізатори оточили периметри і прилеглі біля ринків двори стихійною торгівлею. Такі дії є вкрай небезпечними і недопустимими в умовах карантину. Звертаюся до керівництва поліції і Держпродспоживслужби вжити жорстких заходів і негайно прибрати стихійну торгівлю навколо всіх ринків і з усіх спальних районів міста. Прошу також активізувати чергування патрульної поліції в парках і скверах.

Шановні друзі! З кожним днем стає тепліше. Наближаються святкові дні, прошу набратися терпіння, витримки і залишатися вдома. Цим ви збережете не лише власне здоров’я, а й допоможете медичним працівникам. Не зруйнуйте того, що досягнуто нашими спільними зусиллями. Ми разом з вами платимо велику ціну, щоб зберегти життя.

Я щиро дякую кожному медику, хто перебуває сьогодні в зоні ризику, за мужність і невтомну працю. Я дякую всім службам і колективам, завдяки яким місто живе, працює і бореться з пандемією. Будьте особливо обережні! І будьте здорові!

Усі новини