Альвіна Бондаренко: служба в органах місцевого самоврядування стала престижною у Кропивницькому

Вівторок, 10 березня 2020 11:25

У міській раді Кропивницького завершилася звітна сесія за результатами виконання бюджетних програм у 2019 році. Сьогодні, 10 березня, свій звіт перед громадою тримали керуюча справами виконавчого комітету міської ради Кропивницького Альвіна Бондаренко та керівники підпорядкованих їй виконавчих органів.

- Кадрові питання є надзвичайно важливими для ефективної діяльності органів міської ради, - відзначила у своєму звіті Альвіна Бондаренко. – Тому питанням прийому на службу до органів місцевого самоврядування, оцінюванню їхньої роботи, підвищення кваліфікації постійно і послідовно приділяється значна увагу.

Структура міської ради Кропивницького складається з апарату виконавчого комітету та 38 виконавчих органів міської ради, 16 з яких мають статус юридичної особи.

Загальна чисельність апарату міської ради та ії виконавчих органів складає 415 осіб. Станом на 31 грудня 2019 року  фактично працюючих - 383 особи.

- Служба в органах місцевого самоврядування стала престижною у Кропивницькому, - підкреслила посадовиця. – Варто відзначити, що минулого року було проведено 14 засідань конкурсної комісії, на яких розглянуто документи 84 претендентів на посади. За результатами конкурсу призначено 21 особу, ще 14 призначено  до кадрового резерву.

У січні 2020 року завершилася щорічна оцінка виконання посадовими особами міської ради покладених на них обов’язків і завдань за підсумками 2019 року.

За інформацією Альвіни Бондаренко, оцінювання пройшли 276 осіб, за результатами якого отримали підсумкові оцінки : “ висока”- 60 осіб, “добра”- 209 осіб, “ задовільна”-7 осіб,”низька”- 0.

У травні 2019 року проведено також  атестацію посадових осіб міської ради міста Кропивницького. Атестації підлягало 62 особи. Під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова відбулося три засідання атестаційної комісії. За результатами атестації 61 особу визнано атестованою, 1 особі рекомендовано пройти повторну атестацію та підвищити кваліфікацію. Повторну атестацію планується провести у березні 2020 року.

Відділ кадрової роботи забезпечив ефективну систему безперервного професійного навчання персоналу, завдяки чому у 2019 році 218 працівників виконавчих органів міської ради підвищили свою кваліфікацію.

Як повідомила начальник відділу, Світлана Балакірєва, з метою обміну досвідом 52 посадовці міської ради побували в різних містах України та за кордоном: Київ, Одеса, Дніпро, Харків, Умань, Львів, Полтава, Чернігів, Черкаси, Миколаїв, Славутич, Житомир, Чорноморськ, Париж , Мілан.

Розвитку, добору, підготовці та залученню перспективної і креативної молоді до роботи в міській раді у 2019 році сприяла організація проведення  у виконавчих органах практики 15 студентів ІІ-V курсів трьох вищих навчальних закладів. Загалом  стажування пройшли 11 осіб віком до 35 років.

У 2019 році в міській раді серед посадових осіб органів місцевого самоврядування міста Кропивницького проведено конкурс «Посадовець року». Всього у конкурсі взяли участь 15 осіб, із них: 4 особи – в номінації „Керівник року 2019”; 11 осіб – в номінації „Спеціаліст року 2019”.

Минулого року відбулося 15 засідань комісії з питань нагородження, на яких розглянуто документи 70 осіб та 3 колективів.

Звання “Почесний громадянин міста Кропивницького” присвоєно письменнику, автору фундаментальних досліджень з історії української літератури, активному громадському діячу, професору кафедри української літератури Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка у 1985-2001 роках, доктору філологічних наук, заслуженому діячу науки і техніки України Панченку Володимиру Євгеновичу.

Відзнаки міської ради та виконавчого комітету „За заслуги” І та ІІ ступенів були вручені 21 особі, Почесні грамоти, Грамоти, Подяки та цінні подарунки вручені 442 особам та 35 колективам з нагоди державних та професійних свят. Загалом, для нагородження відзнаками міської ради Кропивницького та її виконавчого комітету з міського бюджету було використано 290 тисяч гривень.

Усі новини