8 сховищ і 6 найпростіших укриттів у Кропивницькому не пройшли перевірку: план усунення недоліків має бути готовий до кінця тижня

Вівторок, 13 червня 2023 15:57

Упродовж восьми днів, із 01 по 08 червня, співробітники відділу з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кропивницької міської ради спільно з представниками Кропивницького районного управління ГУ ДСНС України у Кіровоградській області та Національної поліції здійснювалися оперативні комісійні обстеження сховищ цивільного захисту та найпростіших укриттів на території обласного центру щодо  забезпечення безперешкодного цілодобового доступу населення до них.

Як повідомив заступник міського голови Олександр Мосін, під час проведення обстежень керівникам об'єктів надавалася необхідна методична та практична  допомога з питань утримання захисних споруд.

- В ході обстеження було відпрацьовано 54 сховища цивільного захисту та 228 найпростіших укриттів. За результатами проведених перевірок виявлено 8 сховищ на підприємствах приватної форми власності, які на теперішній час не здійснюють господарську діяльність та 6 найпростіших укриттів, технічний стан яких не відповідає встановленим вимогам. Крім того встановлено, що найбільш типовим недоліком для всіх укриттів є їхнє недостатнє санітарно — технічне утримання, - відзначив Олександр Мосін.

Із кращої сторони  в питанні утримання сховищ  назвали такі підприємства, як АТ «Ельворті» , ПАТ «Гідросила», ТДВ "Мясокомбінат "Ятрань", АТ «Зорянка», комунальні підприємства - КП «Теплоенергетик» та КП «Електротранс» і ряд інших.

Керівники підприємств, установ та організацій, у віданні яких перебувають укриття, що отримали зауваження щодо стану об’єктів і рекомендації по їх усуненню, отримали завдання до кінця тижня опрацювати та надати до відділу НС та ЦЗН міської ради розроблені переліки заходів для виправлення ситуації.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01