38 солістів і 7 ансамблів стануть учасниками ІХ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу імені Юрія Хілобокова у Кропивницькому

Четвер, 15 лютого 2024 11:48

Упродовж двох днів, 16-17 лютого,  у Кропивницькому на сцені музичного фахового коледжу відбудеться ІХ Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на оркестрових струнних інструментах імені Юрія  Хілобокова.

Популярний серед шанувальників музичного мистецтва фестиваль-конкурс був започаткований у 2013 році за ініціативи директора коледжу Лариси Голіусової і доньок скрипаля-педагога, диригента Юрія Хілобокова – Наталії та Тетяни, у формі відкритого фестивалю.

У 2016 році до фестивальних заходів додано конкурсну складову, а захід набув статусу Всеукраїнського.

Мистецький захід проводиться за підтримки департаменту культури та туризму Кіровоградської обласної військової адміністрації та Кіровоградського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки.

Фестиваль-конкурс розпочнеться 16 лютого о 16.00 в концертній залі коледжу урочистим концертом-відкриттям за участю творчих колективів та солістів Кропивницького музичного фахового коледжу, зокрема:

симфонічного оркестру (художній керівник та диригент заслужений діяч мистецтв України Лариса Голіусова);

камерного оркестру (художній керівник заслужений діяч мистецтв України Наталія Хилобокова);

мішаного хору (художній керівник Ярина Долінко);

жіночого хору (художній керівник Оксана Шпудейко);

солістів Олександра Безая (баритон), Анастасії Безай (сопрано), Максима Анохіна (баритон), Олексія Бакуми (тенор), Миколи Заставнюка (баритон).

У програмі прозвучать твори європейських композиторів.

На конкурс виконавців на оркестрових струнних інструментах, який проходить у дистанційному форматі, надійшли заявки від 38 солістів та 7 ансамблів із мистецьких навчальних закладів Дніпропетровської, Запорізької,  Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Сумської, Черкаської, Хмельницької областей та Києва.

У суботу, 17 лютого, журі конкурсу на чолі з Юрієм Соколовським, проректором Львівської національної музичної академії ім. Миколи Лисенка, професором, заслуженим діячем мистецтв України здійснить конкурсне прослуховування поданих учасникам відеозаписів виконання конкурсних програм та визначить переможців серед солістів і ансамблів у шести вікових категоріях.

Із відеозаписів виступів переможців конкурсу журі відібере найкращі за виконанням твори та сформує програму  онлайн-концерту лауреатів, який організатори розмістять на YouTube-каналі коледжу 22 лютого.

Усі новини