Захворювань на грип у Кропивницькому не зареєстровано

Вівторок, 27 листопада 2018 12:58

У Кропивницькому поки не зареєстровано жодного лабораторно підтвердженого випадку захворювання на грип.

Таку інформацію підтвердила начальник управління охорони здоров’я міської ради Кропивницького Оксана Макарук під час прес-конференції сьогодні, 27 листопада.

А от на гострі респіраторні вірусні інфекції, з початку осені перехворіли вже майже 10 000 містян, з яких 78% - діти. При цьому довелося госпіталізувати 296 хворих, у тому числі 234 дитини.

- Хворі на вірусні лікування проходять лікування в інфекційних відділеннях Центральної міської лікарні на Фортечних валах, - відзначила Оксана Макарук. – І дитяче, і доросле відділення капітально відремонтовані, в них створені максимально комфортні умови для одужання.

 За словами Оксани Макарук, найбільш дієвим способом захисту від грипу залишається вакцинація. Станом на 23 листопада у Кропивницькому  вже вакцинувалися 795 кропивничан.

На сьогодні в аптеках Кропивницького вакцин від цієї хвороби вдосталь. Кропивничани  можуть придбати вакцину «Ваксігрипп» французького виробника та «Джис флю» корейського, середня вартість препаратів 300 гривень. Зробити ж щеплення, за словами начальника управління охорони здоров’я, можна в будь – якій амбулаторії міста безкоштовно.

- Мушу зауважити, що ці вакцини ефективні  лише проти грипу, – зауважила Оксана Макарук. – Вона не захищає від інших вірусних інфекцій, аденовірусів. Щоб вберегтись від них краще мати засоби індивідуального захисту, а в разі захворювання - лишатися вдома, щоб не переносити інфекцію на ногах, і не заражувати інших.

Прокоментувала Оксана Макарук і ситуацію із захворюванням містян на кір. У Кропивницькому на сьогодні зафіксовано 108 випадків кору: 87 серед дорослих,  інші діти. Знову ж таки, єдиним надійним захистом від цієї хвороби залишається вакцинація, наголосила посадовець. Наразі вакцина КПК для дітей є в усіх медичних закладах, адже її закуповують централізовано, за кошти державного бюджету, тож привити дітей зараз можна безкоштовно.

Усі новини