Як кропивничани отримують заробітну плату: результати онлайн-опитування

Середа, 4 листопада 2020 10:50

Упродовж жовтня поточного року відділ з питань праці міської ради Кропивницького проводив опитування мешканців обласного центру. Кропивничанам пропонувалося дати відповідь на одне питання: «Чи отримуєте Ви заробітну плату повністю або частково «в конверті»?».

На жаль, містяни виявили невисоку активність в рамках налагодження соціального діалогу місцевої влади із громадськістю міста. Але за результатами проведеного моніторингу відповідей учасників встановлено, що 60 % від загальної кількості опитуваних отримують заробітну плату «в конверті»; 6,7% учасників опитування повідомило, що роботодавець при оформленні з ним трудових відносин не ознайомив із розміром заробітної плати та термінами її виплати; 20 % - не отримують заробітну плату двічі на місяць, а 6,7% - отримує заробітну плату на рівні нижче законодавчо встановленого мінімального розміру (станом на 01.09.2020 - 5 тис. грн.).

Варто відзначити, що майже половина опитуваних кропивничан зазначили своє місце роботи, де роботодавці порушують законодавство про працю в частині її достойної оплати. Надану містянами інформацію буде використано під час здійснення відділом наділених йому повноважень.

Фото: https://dyvys.info

Усі новини