Валентина Давидчук: реконструкція водоводу у Кропивницькому здійснюється у суворій відповідності до затвердженого графіку

Середа, 8 серпня 2018 15:32

Реконструкція водогону у Кропивницькому набирає обертів. Станом на сьогодні, 08 серпня, біля пам’ятника “Катюші”, місця, звідки розпочалася технічна модернізація міського водоводу та через дорогу від нього вже замінено старі чавунні труби на сучасні пластикові.

За словами директора Кропивницького водоканалу Валентини Давидчук, тут наразі встановлюють нову засувку, щоб ту частину водогону, яка простягається у напрямку села Високі Байраки, можна було вже заповнити водою. Після цього буде проводитися під’єднання трубопроводу до вулиці Сивашської. Щоб швидше завершити процес перепідключення, ремонтні бригади розпочинають роботу з третьої години ранку і працюють до кінця світлового дня.

Друга важлива локація реконструкції - це перехрестя вулиць Сивашської і Лермонтова. У цьому місці мережа розгалужується у напрямках Нової Миколаївки, Великої Балки та по вулиці Полтавській. Тут сьогодні тривають роботи із демонтажу старого водоводу і встановлюється нова арматура. Після заміни вузла усі відгалуження будуть підключені, спеціалісти облаштують нові колодязі і здійснять благоустрій території на місці розриття.

- Із цього місця заміна трубопроводів виконуватиметься методом санації, - повідомила Валентина Давидчук. - Після того, як замінять усі засувки, від водопостачання буде відключено ділянку до вулиці Луначарского. Із проміжками 50-100 метрів мережа відкриватиметься і нові труби вставлятимуться у старі - металеві. На час проведення ремонтних робіт на даній ділянці помешкання будуть перепідключені до іншої гілки водогону. Усі роботи з реконструкції мережі від пам’ятника “Катюша” до річки Інгул поділені на 5 етапів. Лише на першому етапі заплановано відключення водопостачання частини міста, під час виконання інших відбуватиметься перепідключення.

За інформацією керівника міськводоканалу, до вечора 09 серпня ремонтні роботи мають бути завершені, після чого розпочнеться промивка і заповнення мережі. Валентина Давидчук зауважила, що це дуже складна і відповідальна частина роботи, оскільки вода до населення має дійти якісна, крім того, при заповненні мережі важливо уникнути гідроударів.

- Реконструкцію водогону було вирішено проводити саме влітку через те, що у цей період не працюють навчальні заклади та котельні, а це значно полегшує забезпечення водою підприємств, установ та квартир мешканців від’єднаної від водопостачання частини міста,, - зауважила Валентина Давидчук. - Вчора нами було чітко витримано графік підвезення води населенню. Особлива подяка мешканцям, що дослухались до прохання міської влади і керівництва ОКВП “Дніпро-Кіровоград” і зробили запаси води.

Також очільниця міського водоканалу поділилась планами підприємства на наступний рік. За інформацією Валентини Давидчук, у 2019 році запланована заміна водогону “Центральний”, який простягається від вулиці Олександра Ольжича через Козачий острів до вулиці Братиславської. Він трохи довший, ніж реконструйований цьогоріч, його довжина складає 4,8 км.

Усі новини