Вадим Мездрін: проекти – переможці конкурсу пам’ятного знаку Героям Майдану у Кропивницькому можуть бути реалізовані після доопрацювання

Вівторок, 2 жовтня 2018 13:48

У міській раді Кропивницького підбили підсумки конкурсу на кращу пропозицію оновлення громадського простору площі Героїв Майдану з меморіалізацією подій Революції Гідності та встановлення пам’ятного знаку на честь її учасників.

Результати конкурсу презентував начальник управління містобудування та архітектури міської ради Вадим Мездрін під час прес-конференції сьогодні, 02 жовтня.

За словами головного архітектора міста, для участі у конкурсі надійшло 14 проектів. 28 вересня поважне журі остаточно розглянуто всі пропозиції і оголосило проекти-переможці.

- На жаль, за висновком журі, серед наданих пропозицій жодна робота повною мірою не відповідала вимогам конкурсу, аби посісти перше місце і гарантовано бути реалізованою, - відзначив Вадим Мездрін. - Тому конкурсний комітет вирішив запросити авторів проектів, які посіли другі місця для більш детального розгляду їхніх пропозицій та подальшого спільного доопрацювання.

На думку Вадима Мездріна, після внесення певних змін, у Кропивницькому можуть бути реалізованими обидва проекти: один у вигляді барельєфу на будівлі обласної державної адміністрації, а інший - в комплексі безпосередньо на площі Героїв Майдану.

Учасники проектів отримали заохочувальні премії: за друге місце по 20 тисяч гривень кожен, за третє — 10 тисяч гривень і три заохочувальні - по 3 тисячі гривень. Із усіма проектами, що брали участь у конкурсі, можна ознайомитися на сайті міської ради або в управління містобудування та архітектури міської ради.

Усі новини