Управління містобудування та архітектури міської ради Кропивницького вчилося передових практик креативних індустрій

Середа, 19 вересня 2018 17:23

Управління містобудування та архітектури міської ради Кропивницького активно бере участь у форумах, брейнштормах, воркшопах локального та національного рівня, щоб навчитися робити місто зручним для його мешканців.

У вівторок, 18 вересня, представники управління долучилися до роботи семінару TAIEX «Вивчення законодавства ЄС, національних законодавчих актів та найкращих практик розвитку та підтримки культурних та креативних індустрій», організований Європейською Комісією спільно з Міністерством культури України.

Семінар проводився з метою вивчення законодавства ЄС, національних законодавчих актів та найкращих практик розвитку та підтримки культурних та креативних індустрій, реалізації європейського досвіду в Україні для розробки змін у законодавчій базі.

- Семінар - це гарна нагода познайомитись з інноваційним досвідом та запровадити його у формуванні та імплементації власних політик, - відзначив Міністр культури України Євген Ніщук. - Культурні і креативні індустрії підвищують якість людського капіталу, збільшують туристичну привабливість регіонів, створюють додаткові робочі місця з інклюзивним потенціалом. Важливо застосовувати здобутий тут досвід на місцях: завдяки енергії культури, освіти й туризму ми можемо вирішити багато нагальних соціальних проблем.

Основними спікерами семінару виступили Rita De Graeve, старший радник Департаменту культури, молоді та ЗМІ (Фландрія, Бельгія); Antonio Carlos Ruiz Soria, економіст і бізнес-аналітик, Economia Creativa (Іспанія), Frederik Coene, начальник відділу представництва ЄС в Україні.

Усі новини