У Центральній міській лікарні Кропивницького відкрили сучасне рентгенологічне відділення

Понеділок, 3 грудня 2018 15:52

У Кропивницькому на одне сучасний медичний заклад стало більше. Сьогодні, 03 грудня, у Центральній міській лікарні, що на Фортечних валах, відбулось відкриття оновленого рентгенологічного відділення.

Капітального ремонту приміщення та оновлення рентген-діагностичного обладнання керівництво лікарні, медичний персонал та пацієнти чекали понад 50 років. За ініціативою міського голови Кропивницького Андрія Райковича для придбання сучасного цифрового рентген-апарату та на капітальний ремонт рентгенологічного відділення з міського бюджету було виділено 6,5 мільйонів гривень.  Тепер тут створені по – справжньому європейські умови надання медичних послуг.

- Ми крок за кроком розбудовуємо медичні заклади обласного центру. Із вкрай необхідного для вирішення проблем з лікуванням кропивничан було відкрито новітні відділення: перинатальне, гемодіалізне та судинної медицини — все це важливі напрямки, що дають можливість продовжити життя людини, ефективно та якісно діагностувати хворобу та вилікувати її, - зазначив Андрій Райкович у своєму слові. - Рентген-відділення надзвичайно важливе, його відкриття чекала медицина нашого міста протягом багатьох років. Сучасний рентген-апарат буде в єдиному комплексі діагностичного обладнання виконувати важливу роботу — діагностику захворюваання і дорослих пацієнтів, і маленьких. Це надзвичайно важлива подія, як у соціальній, так і медичній сфері міста.

Внутрішні роботи у приміщенні рентгенологічного відділення були виконані у повному об’ємі та з дотриманням усіх технологій. Лікар – рентгенолог Ольга Роговцева, яка віддала роботі в цьому кабінеті 35 років щиро дякувала за те, що проект врешті втілено в життя.

Ви знаєте, нам довго обіцяли, що зроблять ремонт у цьому відділенні. Ви можете подивитись на фото, в яких страшних умовах ми працювали, – зауважила медик. – Тепер це абсолютно інше приміщення – світле, зручне, комфортне. Ми дуже вдячні міському голові за те, що він дотримав слова і обіцяний ремонт відбувся.

В місті, за словами міського голови, не припинятиметься робота, направлена на реконструкцію та відновлення медичних закладів міста

Усі новини