У нерадивих орендарів відбиратимуть земельні ділянки, які не використовуються за призначенням, на території Кропивницького

Понеділок, 22 січня 2018 19:12

Новорічні свята завершилися і контейнерні майданчики у Кропивницькому переповнюються викинутими ялинками. А деякі мешканці викидають новорічні деревця прямо з балконів.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович доручив головному управлінню ЖКГ, керівникам ЖЕО, підприємству «Екостайл» оперативно прибирати деревину з території міста.

- Можна використати спеціальні подрібнювальні установки, за допомогою яких можна швидко звільнитись від викинутих хвойних дерев, - відзначив очільник міста. - Бо у вихідні дні люди до контейнерних майданчиків сосни повиносили. А наше завдання - щоб вони не долежали там до відзначення Нового року за східним календарем.

Повертаючись до санітарного стану на території міста, Андрій Райкович звернув увагу на дотримання санітарного стану на орендованих земельних ділянках на території Кропивницького.

- Є ділянки, де за десятки років, крім сміття і бур'яну, нічого не видно, - наголосив міський голова. – Чому такі ділянки мають прибирати комунальні служби? Звертаю увагу поважних бізнесменів: вам громада довірила в управління землю не для того, щоб ви її обнесли парканом і там дика поросль росла, а щоб розвивати інфраструктуру міста, створювати робочі місця.

Очільник міста доручив секретарю міської ради Андрію Табалову опрацювати питання повернення громаді землі, яку орендатори використовують не за призначенням. Одночасно, спецінспекція, управління комунальної власності, управління земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища поновлять юридичне листування, будуть складати адміністративні протоколи, вимагатимуть систематичного прибирання орендованих ділянок та оприлюднюватимуть у пресі імена нерадивих орендарів.

Усі новини