У Кропивницькому запрацюють шкільні автобуси: міська влада організує перевезення учнів з віддалених мікрорайонів

Понеділок, 31 серпня 2020 16:25

Школярам та працівникам критичної інфраструктури міського господарства Кропивницького має бути забезпечене право першочергового проїзду в громадському пасажирському транспорті з початком нового навчального року в умовах  дії карантину.

З таким проханням сьогодні, 31 серпня, до містян звернувся міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Початок нового навчального року крізь призму карантину створює нові виклики для міської влади і громади. Адже від початку вересня гостро постає питання підвезення дітей до навчальних закладів. Особливо це стосується ситуації у селищах Новому, Гірничому та у мікрорайоні Балашівка.

У місті і досі через карантинні вимоги - брати пасажирів лише по кількості сидячих місць, перевезення здійснюються у напруженому режимі. Тож управління розвитку транспорту та зв’язку отримало від Андрія Райковича чітке завдання детально опрацювати схему доставки дітей із віддалених мікрорайонів окремими рейсами.

- Біда, що гостру потребу міста не чує, чи не хоче зрозуміти Міністерство фінансів. Я озвучував нашу нагальну потребу в отриманні дозволу на відкриття кредитної лінії перед керівництвом Офісу Президента України. наголошував і на необхідності закупівлі додаткової кількості громадського пасажирського транспорту, і на важливості підтримки “Теплоенергетика” і на вчасності придбання  медичного обладнання до другої хвилі пандемії. Але мене не чують! Сподіваюся, що нас зрозуміє і включиться у вирішення цих нагальних питань новий голова облдержадміністрації, - наголосив Андрій Райкович. - Але це все одно - справа часу. А дітей необхідно возити вже завтра. Тому всі транспортні засоби, без виключення, мають виїхати на лінію. Ми вперше організовуватимемо роботу шкільних автобусів: близько 190 дітей необхідно буде підвезти тільки із селища Нового до шкіл в інших мікрорайонах обласного центру

Важливо також вчасно доставити на роботу працівників критичної інфраструктури, переконаний міський голова. Тому комісія ТЕБ та НС має також розглянути це питання та ухвалити відповідне рішення щодо графіків перевезення пільгових категорій на території Кропивницького.

- Необхідно активізувати інформаційну кампанію, щоб пояснити мешканцям реальну ситуацію, - поставив завдання міський голова. - Люди повинні зрозуміти, коли є необхідність доставити дітей до школи, варто поступитися часом для власних поїздок, якщо їх можна перенести на пізніше.

Усі новини