У Кропивницькому відбулася звітно-виборча Асамблея обласного відділення НОК України

П'ятниця, 28 вересня 2018 12:00

У четвер, 27 вересня, в залі засідань міської ради  Кропивницького відбулася звітно-виборча Асамблея відділення НОК України в Кіровоградській області.

Учасників зібрання привітали почесні гості: перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, заступник міського Наталія Дзюба, начальник юридичного відділу Національного олімпійського комітету України Дмитро Задорожній. За активну і плідну співпрацю, особистий вагомий внесок у популяризацію та розвиток олімпійського руху в області, пропаганду олімпійських ідеалів відзначено шість найактивніших членів осередку.

На Асамблеї підбили підсумки роботи відділення в 2014 - 2018 роках і затвердили звіт ревізійної комісії. Діяльність олімпійського відділення, яке згідно з рейтингом  НОК України у звітному періоді піднялося з 25 на 14 місце серед регіональних осередків країни, визнано задовільною.

Також відбулися вибори нового складу відділення, до якого увійшли представники 22 обласних федерацій з олімпійських видів спорту, керівники обласних організацій фізкультурно-спортивних товариств, органів управління фізичною культурою і спортом, спортсмени-учасники Олімпійських ігор, керівник обласного відділення Олімпійської академії України, представники інших суб'єктів олімпійського руху в регіоні – загалом 73 особи.

Головою олімпійського руху Кіровоградщини на наступні чотири роки переобрали Олександра Кузьміна, якого підтримали 63 члени відділення із 65 зареєстрованих. Першим заступником обласного відділення НОК України обрали заслуженого майстра спорту України з велоспорту на треку, срібного призера ХХVІІ літніх Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї, почесного громадянина міста Кропивницького Олександра Симоненка, який також за рішенням Асамблеї, буде представляти Кіровоградщину в НОК України. Заступниками Олександра Кузьміна затвердили керівників обласної федерації футболу Віктора Безсмертного, обласної федерації дзюдо Сергія Нечмоню та обласної федерації волейболу Дмитра Янчука. Відповідальним секретарем відділення залишився представник відділу фізичної культури та спорту управління молоді та спорту Міської ради м. Кропивницького Вадим Бебко.

Також делегати Асамблеї обрали новий склад виконкому відділення, до якого увійшли 16 фахівців фізкультурно-спортивної галузі, затвердили склад ревізійної комісії та одноголосно підтримали пропозицію рекомендувати на посаду голови Національного олімпійського комітету України на наступний період його нинішнього керманича, олімпійського чемпіона, героя України, члена виконкому Міжнародного олімпійського комітету Сергія Бубку.

Усі новини