У Кропивницькому готується до відкриття другий інклюзивно-ресурсний центр

Середа, 24 жовтня 2018 15:17

У Кропивницькому незабаром запрацює другий інклюзивно – ресурсний центр. На базі ЗОШ № 29 обласного центру наразі  активно ведуться роботи: будівельники капітально ремонтують  приміщення майбутнього ІРЦ №2.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович та начальник управління освіти Лариса Костенко сьогодні, 24 жовтня, проінспектували хід та якість ремонтних робіт.

Колись у цих приміщеннях вчилися вихованці початкової школи. Тепер вони здобувають знання в класах основного корпусу, а звільнені класи вирішили виділити під інклюзивно – ресурсний центр №2.

Рішення про його створення підтримав виконавчий комітет міської ради, тепер справа за депутатським корпусом. Якщо вони підтримають рішення, в Кропивницькому з’явиться ще один такий необхідний центр для діток з особливими потребами. Отримуватимуть необхідну допомогу в ньому будуть діти від 2 до 18 років. У центрі вони вчитимуться, отримуватимуть психологічну підтримку, та необхідну реабілітацію.

Площа центру складає понад 370 квадратних метрів, всі приміщення, включаючи санвузли, пристосовують для діток з інвалідністю. Будівельні роботи виконують якісно. Центр, переконують будівельники, відповідатиме усім вимогам сучасних стандартів.

Міський голова лишився задоволеним оглядинами, зауважив лише, що приміщення треба розфарбувати у яскраві, дитячі кольори. А наступного року доведуть до ладу територію навколо центру.

- Весь старий асфальт треба зняти, – наголосив міський голова. – Натомість покласти тротуарну плитку. Це і гарно і надійно, служитиме вона не один рік. Тоді не тільки центр, а й двір виглядатимуть сучасно. Відкрити інклюзивно – ресурсний центр планують вже до кінця нинішнього року.

Усі новини