Тимчасовий порядок передачі ОСББ земельних ділянок у постійне користування буде розглянутий на найближчій сесії міської ради Кропивницького

Понеділок, 17 грудня 2018 16:15

Тимчасовий порядок надання кропивницьким ОСББ у постійне користування земельних ділянок мають розглянути під час найближчого сесійного засідання. Важливість вирішення цього питання відзначив секретар міської ради Андрій Табалов під час апаратної наради сьогодні, 17 грудня.

Цього ж дня відбулося і чергове засідання постійної депутатської комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, де були погоджені остаточні зміни до Тимчасового порядку.

Відповідного  до запропонованого проекту рішення міської ради, Тимчасовий порядок регулюватиме надання земельних ділянок у постійне користування ОСББ. Оформити його зможуть ті об’єднання, які нададуть до міського Центру надання адміністративних послуг відповідне клопотання з доданим пакетом необхідних документів. Виконавчі органи міської ради впродовж місяця проаналізують подані документи та нададуть відповідь. У разі відсутності зауважень, буде готуватися проект рішення міської ради про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою або технічної документації.  

Для уникнення можливих конфліктів з мешканцями суміжних будинків під час розподілу меж земельної ділянки, члени комісії запропонували додати до порядку норму, яка передбачає розгляд відповідної землевпорядної документації, після отримання позитивного висновку управління архітектури та містобудування, постійною депутатською  комісією для погодження меж земельної ділянки з подальшим  їх затвердженням профільним заступником міського голови.

Якщо підстави для відмови будуть відсутні, міська рада прийматиме рішення про затвердження землевпорядної документації та передачу земельної ділянки у постійне користування ОСББ. У випадку передачі земельної ділянки у постійне користування, ОСББ сплачуватиме земельний податок.

До складу земельної ділянки, яка передаватиметься у постійне користування ОСББ, входитиме власне земельна ділянка, на якій розташований будинок разом із спорудами та інженерними мережами, що обслуговують будинок і прибудинкова територія: вимощення навколо будинку, смуга озеленення вздовж стін будинку, тротуар, місцевий проїзд, дитячі та спортивні майданчики, території зелених насаджень, пішохідні доріжки, майданчики для сміттєзбірників, господарських будівель та споруд, паркувальні майданчики для автомобілів, що належать мешканцям будинку, тощо. Земельні ділянки, на яких розміщені існуючі під час створення ОСББ дитячі, спортивні, контейнерні, автомобільні майданчики, зони відпочинку та зелені зони, які розраховані на групу будинків чи квартал, у постійне користування ОСББ не передаватимуться. Така ділянка залишатиметься, як територія спільного користування. Існуватиме і ряд обмежень. Об’єднання не зможе розпоряджатися земельною ділянкою, в частині її передачі чи використання не за цільовим призначенням. Також на земельній ділянці заборонятиметься будівництво будь-яких будівель та споруд.

Усі новини