Студентська молодь Кропивницького цікавиться історією музичної культури міста

Середа, 5 грудня 2018 16:42

Сьогодні, 05 грудня, в комунальному закладі «Кропивницький музей музичної культури ім. Кароля Шимановського» відбувся захід-бесіда для студентів мистецького факультету Центральноукраїнського педагогічного університету ім. В. Винниченка «Українські стежки польського генія».

В основу бесіди було покладено принцип «питання-відповідь», що дає найкраще засвоєння великого об’єму інформації. Адже саме у ці дні починається сесія, на якій студенти звітують про якість отриманих ними знань із музичної історії рідного краю.

Під час бесіди студенти поновили для себе інформацію про історію музичної культури Кропивницького, доповнили свої знання про життєвий і творчий шлях Кароля Шимановського та таких видатних діячів, як Микола Лисенко, Семен Климовський, Юлій Мейтус, Генріх та Наталія Нейгаузи, Фелікс Блюменфельд та інших.

Студенти також отримали вичерпну інформацію про розвиток фольклору на теренах області, охопили широкий часовий діапазон діяльності фестивалів, які проходять у Кропивницькому: «Мистецький фестиваль ім. К. Шимановського», «Класік – проект ім. Ю. С. Мейтуса», «Нейгаузівські музичні зустрічі», «Провесінь», «Травневі музичні зустрічі», «Вересневі самоцвіти», «Кропивницький-фест» тощо. Такі заходи дають можливість молодому поколінню, учням та студентам краще засвоювати навчальний матеріал та розширювати свій світогляд і набувати справжнього професіоналізму.

Усі новини