Секретар міської ради Андрій Табалов передав притулку для безхатніх собак кошти для облаштування паркану

Неділя, 21 квітня 2019 11:03

У суботу, 20 квітня, секретар міської ради Андрій Табалов завітав до притулку для безхатніх собак, яким опікується громадська організація «Щасливий пес», і вручив її голові Оксані Литвиновій сертифікат на суму 25 000 гривень для зведення паркану навколо міні-притулку.

Активісти звернулись до очільника депутатського корпусу під час прямого ефіру на каналі UA: Кропивницький з проханням допомогти їм огородити територію притулку. Тоді Андрій Табалов пообіцяв посприяти їм у вирішенні даного питання і закликав громадськість долучитись до корисної справи. На заклик одразу відгукнулись небайдужі громадяни і почали перераховувати кошти.

- Дуже важливо, щоб люди були захищені від агресивних тварин, а останні, у свою чергу - від злих людей, - наголосив Андрій Табалов. - Паркан – це тільки початок справи. У притулку ще необхідно збудувати вольєри для агресивних собак, і щоб реалізувати цей задум, громадська організація подаватиме відповідний проект на участь у конкурсі Громадський бюджет. Я обіцяв зоозахисникам допомагати, тому робитиму усе від мене залежне, щоб це було зроблено не наступного року, коли повинні реалізовуватись проекти бюджету участі, а вже нинішнього.

Андрій Табалов також зауважив, що відсутність відповідних умов для утримання агресивних собак призводить до того, що містяни починають вдаватись до негуманних методів вирішення питання, а саме - отруєння тварин. Тому посадовець наголосив на тому, що чотирилапих безхатьків треба вилучати з території міста і розташовувати у спеціальних вольєрах.

- Фахівці запевняють, що попрацювавши з агресивними тваринами відповідним чином, останні стають ручними, абсолютно адекватними, - зазначив Андрій Табалов. - Після перевиховання собак можна передавати у родини для охорони будинку, або приватній фірмі – охороняти територію.

Секретар міської ради закликав депутатів, меценатів та небайдужих містян, долучитись до корисної ініціативи, щоб зробити Кропивницький комфортнішим для всіх: і для людей, і для тварин.

 

Усі новини