«Роль громадян у політичних реформах»: міжрегіональний марафон стартував у Кропивницькому

Вівторок, 30 жовтня 2018 19:14

Сьогодні, 30 жовтня, у Кропивницькому стартував другий міжрегіональний марафон “Роль громадян у політичних реформах”. До участі у заході долучились представники із Черкаської, Одеської, Рівенської та Кіровоградської областей. Відкрив марафон секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов.

- Вітаю вас у нашому гарному та затишному місті. Щоб місто справді стало затишним для усіх його жителів, треба об’єднати зусилля міської влади та громади, - відзначив у своєму вітальному слові Андрій Табалов. - Можна вкладати мільйонні кошти у розбудову доріг, в озеленення, благоустрій, але якщо люди не розумітимуть для чого це треба, нічого не буде. Містяни повинні хотіти бути частиною цього процесу, робити гарні справи разом з нами. У Кропивницькому, на жаль, майже щодня фіксуються випадки вандалізму та пошкодження комунального майна. З громадянами постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо підтримання чистоти та порядку на вулицях, скверах, парках та дворах. «Місто — це я!» - має бути гаслом кожного містянина, а отже кожен повинен зробити свій внесок у його розвиток і не чекати, поки йому щось дадуть. Ми почали розвивати інструменти взаємодії з громадськістю, один з найбільш успішних проектів - Громадський бюджет. Це ініціатива мешканців, профінансована міською владою. І для мешканців міста вона набагато ближча, ніж галузеві міські програми, оскільки люди самі ініціюють, а потім агітують за перемогу свого проекту. Це не політика, це громадська ініціатива і ми це підтримуємо.

За словами організаторів форуму, його головна мета — підвищити роль громадян у політичних реформах та налагодити діалог між виборними особами, політичними партіями та громадянами.

Триватиме форум у Кропивницькому два дні. Очікуються цікаві виступи, практичні поради від експертів, депутатів, представників політичних сил.

Усі новини