Реконструкція «Арки» у Кропивницькому є пріоритетом у розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури міста

Понеділок, 5 листопада 2018 11:55

На одній із найжвавіших транспортних магістралей Кропивницького – вулицях Ельворті та Левитського повним ходом тривають підготовчі роботи до реконструкції арки в залізничному шляхопроводі.

На важливості провести такі роботи якісно і у повній відповідності до плану їх виконання наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 05 листопада.

Із території, де буде розпочато ремонт, будівельники почали вивозити землю, встановлюють огорожу. На виконання організаційно-підготовчих робіт на об'єкті у міському бюджеті передбачено 25 мільйонів гривень.

Андрій Райкович наголосив, що важливо не втрачати жодного дня, аби встигнути виконати увесь комплекс підготовчих заходів.

- Арка – це один з пріоритетів розвитку розвитку у Кропивницькому дорожньо-транспортної інфраструктури. Ми маємо необхідний фінансовий ресурс, а це означає, що роботи повинні виконуватись без збоїв! – наголосив Андрій Райкович. – Зараз вивозиться грунт, і ми не знаємо що під цим шаром землі! Можливо доведеться виконувати додаткові роботи, тож все повинно відбуватись під наглядом проектантів.

Реконструкція «арки» і капітальний ремонт шляхопроводу по провулку Об’їзному в обласному центрі створюють певні незручності для роботи громадського транспорту і організації руху автомобілів в напрямку від центру до Новомиколаївки, Лелеківки, селища Молодіжного. У зв’язку з цим міський голова доручив керівникам профільних виконавчих органів звернутися до управління Одеської залізниці з пропозицією розглянути можливість організації регульованого руху на двох переїздах, що суттєво допомогло б в розвантаженні транспортних потоків у цьому напрямку.

Під жорстким контролем має бути також завершення будівництва житлового будинку по вулиці Жадова, та продовження робіт зі створення ЦНАПу у Кропивницького, акцентував увагу учасників апаратної наради Андрій Райкович.

Усі новини