Правління Громадської ради висловилося за ґрунтовне вивчення засад діяльності наглядових рад при комунальних підприємствах у Кропивницькому

Середа, 8 серпня 2018 09:17

Відбулося чергове засідання правління Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Кропивницького.

Правління ради під головуванням Леоніда Лузана оперативно почало опрацьовувати рішення Громадської ради, прийняті на зборах 03 серпня поточного року. Зокрема, обговорювали і питання щодо вивчення можливості створення наглядових рад при комунальних підприємствах в обласному центрі. Ініціативу втілити такий проект у життя відстоював на засіданні правління депутат міської ради Олександр Цертій.

Пропозиції, напрацьовані правлінням Громадської ради співзвучні з позицією секретаря міської ради Андрія Табалова, який переконаний у необхідності ґрунтовного і фахового вивчення організації, діяльності і наслідків утворення наглядових рад на комунальних підприємствах міста. Враховуючи, що і у багатьох членів Громадської ради виникли питання щодо стратегії прийняття такого управлінського рішення, а дехто пропонував замість утворення наглядових рад зосередитися на якісному вирішенні кадрових питань, призначенні професійних керівників, правління ради запропонувало започаткувати пілотний проект на основі одного з комунальних підприємств. Такий підхід, на думку громадських активістів, дозволить побачити і проаналізувати роботу контролюючого органу в дії.

- В результаті обговорення ми прийняли рішення взяти за основу порядок утворення, організації діяльності та ліквідації наглядових рад в комунальних підприємствах міської ради Кропивницького і створити пілотний проект на базі одного або декількох підприємств, - відзначив голова Громадської ради Леонід Лузан. - Тепер наша ініціатива буде направлено до профільних комісій для опрацювання та внесення пропозицій.

За інформацією Леоніда Лузана, наступного тижня заплановано проведення тематичного круглого столу за участі секретаря міської ради Андрія Табалова, ініціаторів проекту, представників комунальних підприємств та Громадської ради, під час якого детально обговорюватиметься можливість та механізми запровадження пілотного проекту щодо створення наглядових рад при комунальних підприємствах Кропивницького. Таке обговорення стане ще одним кроком до започаткування і дотримання практики ґрунтовного вивчення питань, з яких міська рада має прийняти відповідальне рішення.

Усі новини