Покладанням квітів вшанували у Кропивницькому пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

П'ятниця, 14 грудня 2018 11:43

Сьогодні, 14 грудня, Україна вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Одна з найбільших планетарних катастроф, яку знає і пам’ятає весь світ. І насамперед Україна, на землі якої і в серці її народу залишилася незагоєна рана.

Осягнути масштаби цієї трагедії можна через долі тисяч наших співвітчизників – цивільних і військових, які одночасно є її свідками, учасниками, жертвами та героями.

Подвиг ліквідаторів – «чорнобильців» у Кропивницькому вшанували хвилиною мовчання  і покладанням квітів  до пам’ятника «Жертвам Чорнобиля».

У церемонії вшанування героїв взяли участь голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко,  секретар міської ради Андрій Табалов, заступник міського голови Наталія Дзюба,  учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, вдови загиблих ліквідаторів, службовці ДСНС, громадськість обласного центру.

Кропивничани низько схилили голови перед усіма, хто пішов в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті.

За роки, що минули, люди всього світу пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, який пов’язаний з використанням мирного атому. Незмінним залишається лише одне – повага і вдячність героям, які закрили собою людство від атомного лиха. Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати тих, завдяки кому сьогодні живемо. 

Вічна слава і пам’ять нашим чорнобильським героям!

Усі новини