Пасажирський транспорт у Кропивницькому готовий до роботи в умовах капітального ремонту шляхопроводу по провулку Об’їзному

Вівторок, 2 жовтня 2018 14:01

У Кропивницькому розпочинається масштабний капітальний ремонт ділянки однієї із найпожвавленіших транспортних магістралей – шляхопроводу по провулку Об’їзному.

Деталі початку операції з давно назрілої реконструкції мосту озвучили на прес-конференції у міській раді начальник головного управління житлово-комунального господарства Віктор Кухаренко та начальник управління розвитку транспорту та зв'язку Олександр Вергун.

- Капітальний ремонт шляхопроводу – це перш за все, безпека, життя та здоров’я мешканців міста – пасажирів і пішоходів, - наголосив Віктор Кухаренко. – Тому для міста надзвичайно важливо провести його у визначені терміни. Підрядник вже сконцентрував робітників і техніку на об’єкті, декларація на початок робіт отримана, угода підписана і зареєстрована в казначействі, тож маємо право розпочати фінансування ремонту.

У ніч із середи на четвер працівники ТОВ “Мостобудівельний загін №112” розпочнуть встановлення дорожніх знаків і бетонних обмежувачів руху крайніми смугами мосту. Автомобільний транспорт від того моменту зможе рухатися лише двома центральними полосами.

А вже пізно ввечері сьогодні спеціалісти КП «Електротранс» демонтують на об’єкті шість секцій дротів тролейбусних мереж – таким чином забезпечиться можливість роботи на мосту важкої спеціалізованої техніки: автокранів, підйомників, навантажувачів.

І робітники, і техніка працюватимуть фактично цілодобово, відзначив Віктор Кухаренко – у дві зміни по 11 годин кожна: намагатимуться максимально використати сприятливі погодні умови і відновити рух шляхопроводом через три місяці. Призупинити роботи зможе тільки мороз, адже, відповідно до будівельних норм і правил, бетон можна формувати при температурі не нижчій +5С, а асфальт класти, якщо не буде холодніше за -5С.

Важливим завданням міської влади є забезпечення на період ремонту стабільного транспортного сполучення Лелеківки. Новомиколаївки, Некрасівки з центром та іншими мікрорайонами обласного центру.

- Найперше, замість тролейбусів, які вже від 03 жовтня не будуть курсувати до зупинки «Лісопаркова», а розвертатимуться на кільці площі Дружби народів, ми тимчасово запускаємо чотири великомісних автобуси №100 за скороченим маршрутом: від площі Богдана Хмельницького до Лісопаркової. Вони курсуватимуть звичайно з інтервалом 15-20 хвилин, а в години пік – зі ще меншим, - підкреслив Олександр Вергун. – Ми уважно стежитимемо за роботою громадського транспорту у цьому напрямку, аналізуватимемо пасажиропотоки. У звичному режимі також працюватимуть комунальні автобуси №№ 46, 116 та 130. Якщо буде потреба і дозволятиме пропускна спроможність мосту, добавлятимемо в години-пік ще один-два автобуси. Розраховуємо також на тісну співпрацю з Патрульною поліцією, яка чергуватиме у ці дні перед шляхопроводом і перед аркою по вулиці Кавалерійській.

Олександр Вергун також повідомив про домовленість із приватними перевізниками, що працюють за маршрутами №№ 1Ц, 6, 55, 77 та 112. Вони випустять на кожну лінію додаткові маршрутки, щоб зменшити фактичний інтервал руху.

- Ми докладемо усих зусиль, щоб кропивничани не відчули значних незручностей, пов’язаних з проведенням надзвичайно важливої для міста реконструкції, - розповів журналістам Олександр Вергун. – І перші дні роботи громадського транспорту в нових умовах багато що прояснять – будемо, за потреби, коригувати рух пасажирського транспорту.

Начальник управління також звернув увагу мешканців Новоимиколаївки на можливі перебої з інтернет-зв’язком на початковій стадії ремонту мосту. Сьогодні компанії-провайдери вирішують питання яким чином перенести свої кабельні мережі з будівельного майданчику на шляхопроводі.

Усі новини