Осінь з музикою К. Шимановського у Кропивницькому

Понеділок, 8 жовтня 2018 15:16

У Кропивницькому триває XVI мистецький фестиваль імені Кароля Шимановського.

У четвер, 04 жовтня, в бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулася творча зустріч з композитором Володимиром Губою – знаковою фігурою в українському мистецтві 1960 – 1990 років. Він є автором музики до понад 100 українських фільмів, таких як «Захар Беркут», «Поліські образки», «Білий птах з чорною ознакою». Найцікавішим для маленьких відвідувачів бібліотеки став перегляд циклу мультфільмів «Як козаки…», автором музики до якого є також Володимир Губа. А для дорослої аудиторії цього дня презентували фільм «Поліські Образки», в якому відображенні життєві будні людей на покинутих територіях Чорнобильської зони. Учасники заходу були вражені музикою Володимира Петровича Губи, яка супроводжувала картину, та глибоко ранила душі, передаючи ту трагедію.

А вже 05 жовтня на обласному суспільному телебачення відбулася ще одна творча зустріч з Володимиром Губою, під час якої композитор відкрив деякі секрети такої нелегкої справи, як написання музики. Композитор розповів про складну долю української музичного мистецтва та українських митців періоду 1960 – 1990 років і відзначив, що в Україні дуже багато творчої та талановитої молоді.

У неділю, 07 жовтня, в костьолі Святого Духа відбулася панахида пам’яті Кароля Шимановського та Генріха Нейгауза, а також концерт, підготовлений музеєм К. Шимановського спільно з Музичним коледжем міста Кропивницького за участю мішаного хору під керівництвом Надії Шост та камерного оркестру під орудою Заслуженого діяча мистецтв України Наталії Хилобокової.

Під час концерту прозвучали твори П. Чайковського, Г. Вібера, Г. Телемана – «П’ята симфонія», «Баталія», «Дон-Кіхот».

Усі новини