Опалювальний сезон у селищі Новому розпочнеться вчасно

П'ятниця, 5 жовтня 2018 18:28

Селище Нове завершує приготування до початку опалювального сезону. Цьогоріч тут не будуть включати велику котельню, спроектовану під обслуговування не тільки житлового фонду і соціально-культурної інфраструктури мікрорайону, а й потужного чугуно-ливарного заводу. Усіх споживачів тут пере підключають до сучасного модульного котлового господарства.

Існуюча модульна котельня до цього часу обігрівала вісім багатоповерхівок і дитячий садочок, але працювала на чверть своєї потужності. Тож спеціалісти підрядного підприємства поспішають максимально використати сприятливі погодні умови, щоб під’єднати до котлів решту інфраструктури селища – 27 житлових будинків, дві школи, дошкільний заклад, музичну школу, поліклініку, театр танцю «В гостях у казки». Зупинка старої котельні дозволить зекономити десятки мільйонів гривень бюджетних коштів.

Перевірити хід та якість робіт на селище Нове завітав заступник міського голови Олександр Мосін. Разом із начальником управління капітального будівництва міської ради Віктором Ксенічем та головним інженером КП «Теплоенергетик» він проінспектував об’єкти.

 - Загалом, роботи на зовнішніх мережах будуть завершені вже завтра, трубопроводи зможуть приймати теплоносій, - підсумував результат робочої наради Олександр Мосін. – У понеділок, 10 жовтня, спеціалісти завершать обв’язку котлів і насосів в приміщенні котельні. Єдиним фактором, що стримує початок випробувань системи є відсутність двох теплообмінників. Виробник – харківське підприємство, обіцяють їх  поставку  у вівторок, 11 жовтня. Ще тиждень піде на їх монтаж. Я доручив вже з понеділка розпочати заповнювати мережі у селищі, щоб перевірити їх на герметичність і, у разі потреби, виконати ремонт на пошкоджених ділянках. Одночасно поставив завдання адміністрації КП «Теплоенергетик» тримати у повній готовності велику котельню. У разі, якщо несподівано прийде похолодання, ми зможемо вчасно розпочати подачу тепла від неї, за старою схемою.

Усі новини