Найсучасніший апарат УЗД – найкращий новорічний подарунок від міської влади для Кропивницької лікарні швидкої медичної допомоги

Середа, 26 грудня 2018 13:50

Сьогодні, 26 грудня, у Кропивницькій міській лікарні швидкої допомоги презентували новий сучасний апарат ультразвукової діагностики, придбаний за кошти міського бюджету.

Сертифікат на медичне обладнання керівництву лікарняного закладу вручила начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук.

За словами Оксани Макарук, цього року матеріальна база медичних закладів міста поповнилась аж двома сучасними апаратами ультразвукового дослідження. Перший був закуплений, відповідно до галузевої програми охорони здоров’я, для міської лікарні № 2 імені Святої Анни. Другий апарат УЗД придбаний для лікарні швидкої медичної допомоги на прохання її адміністрації, лікарів-урологів та фахівців ультразвукової діагностики.

- Медичний заклад має дуже велике навантаження, зокрема, і в плані досліджень, тому що це лікарня ургентної невідкладної допомоги, і працює вона в цілодобовому режимі, - наголосила керівник управління охорони здоров’я. - Тут кожен пацієнт потребує проведення різноманітних ультразвукових досліджень. Тому, враховуючи нагальну потребу і звернення медичних працівників, міський голова Андрій Райкович дав доручення після коригування бюджету в кінці року віднайти кошти та придбати для лікарні швидкої допомоги сучасний апарат УЗД експертного класу.

Для закупівлі двох апаратів ультразвукової діагностики з міського бюджету було виділено понад 4 мільйони гривень. Обладнання надсучасне, адже виготовлено у 2018 році, має кілька датчиків для різних видів досліджень.

Новому апарату УЗД у лікарні дуже радіють, адже останній раз медичне обладнання для закладу закуповувалось близько п’яти років тому.

 

Усі новини