Мистецтво — джерело життя: у День музики обласна філармонія запросила на відкриття ювілейного концертного сезону у Кропивницькому

Середа, 2 жовтня 2024 14:44

Кіровоградська обласна філармонія запрошує кропивничан і гостей міста на відкриття 80-го ювілейного концертного сезону. Новий концертний сезон, який має символічну назву “Мистецтво — джерело життя”, стартує 09 жовтня. Про це повідомила директорка філармонії Наталія Агапеєва під час пресконференції сьогодні, 01 жовтня.

Цьогоріч обласна філармонія відзначає ще дві ювілейні дати — 85-річчя заснування самого закладу і 40-річчя академічного театру музики, пісні і танцю “Зоряни”, тож творчі колективи закладу активно готуються до зустрічі з глядачем.

- Ми не випадково новий концертний сезон назвали “Мистецтво — джерело життя”, адже зараз в умовах війни, що триває в Україні, мистецтво — це також зброя, яка допомагає бити ворога, і це те, що рятує і підтримує наших захисників на фронті, вимушених переселенців і всіх українців, - зазначила Наталія Агапеєва. - Нам усім сьогодні надзвичайно важко і нашому колективу також, бо десятеро наших колег — артистів балету, музикантів, вокалістів, технічних працівників нині боронять Україну на фронті. Їх дуже не вистачає нам, але ми думками з ними, ми їм допомагаємо, підтримуємо і чекаємо дома й на сцені. Ми надзвичайно ними пишаємося. Наші артисти отримували багато мистецьких нагород, а тепер мають ще й відзнаки бойові. Так Олексія Перепилицю нагородили “Срібним хрестом”, а Ігоря Чорного — відзнакою “За мужність і відвагу”. На святковий концерт чекаємо з передової нашого соліста Владислава Бурагу.

За словами Наталії Агапеєвої, до відкриття концертного сезону філармонійці підготували не лише музичну програму, а й книгу-альбом, присвячену 40-річчю академічному театру музики, пісні і танцю “Зоряни”, виставку костюмів артистів “Зорян”, а ще нову хореографічну постановку “Буковинський танок”.

У програмі відкриття концертного сезону виступатимуть також улюблені кропивничанами творчі колективи філармонії - академічний театр музики, пісні і танцю “Зоряни”, ансамбль “Єлисавет-Ретро”, камерний оркестр “Концертіно”, співатимуть солісти Тетяна Яковенко, Анна Матуляк, Людмила Царенко, Світлана Польова, Іванна Неділенко, Артем Гасленко.

- Ми чекаємо глядача на традиційні музичні проєкти філармонії — вечори духовної музики “Різдвяні передзвони”, “Травневі музичні зустрічі”, “Митці Кіровоградщини”. 23 жовтня юного глядача на відкриття нового концертного сезону запрошує також дитяча філармонія. Усі наші концерти спрямовані на підтримку ЗСУ, на нашу перемогу. Мистецтво — джерело життя — це наш меседж, з яким ми йдемо до людей, стукаємо у кожне серце, - підкреслила Наталія Агапеєва.

Усі новини