Міськводоканал має забезпечити ефективніший зв’язок з громадськістю Кропивницького і оперативніше асфальтувати місця поривів

Понеділок, 13 серпня 2018 14:26

Перебіг реконструкції водоводу у Кропивницькому не отримав з боку міськводоканалу належного інформаційного супроводу для громадськості. На цьому наголосив секретар міської ради Андрій Табалов під час апаратної наради сьогодні, 13 серпня.

- Заміна зношеного водоводу є безумовно позитивною подією для громади міста, - наголосив секретар міської ради. – Але виконання цього важливого проекту з освоєнням значних капіталовкладень не було належним чином підкріплене інформаційно.

Андрій Табалов, звернув увагу, що Кропивницьке ВКГ анонсувало термін виконання робіт з перепідключення мереж, на час яких у лівобережній частині міста було тимчасово припинене водопостачання, до 15.00 п’ятниці, 10 серпня. У той же час, є будинки, які до цього часу перебувають без води, а зміна графіків робіт не була належним чином доведена до мешканців мікрорайонів, диспетчерська служба спрацювала неефективно. Відбувся також збій в організації підвозу води автоцистернами, люди не знали де і коли чекати на воду.

- Скарги на адресу чомусь міської ради надходять до сьогоднішнього дня, - відзначив Андрій Табалов. – Зокрема від жителів вулиці Короленка та провулку Експерементального. Міськводоканал має взяти до уваги ситуацію, що склалася і в подальшому забезпечувати надійний зворотній зв’язок зі споживачами послуг. Крім того, необхідно належним чином і вчасно виконувати благоустрій місць розриття дорожнього покриття під час ліквідації аварій на водоводі.

Причиною затримки відновлення водопостачання директор Кропивницького ВКГ Валентина Давидчук назвала складну процедуру підключення нової гілки водоводу і чисельні пориви, які виникали після пуску води в мережу.

- На мережах водогону у Кропивницькому працювали одночасно чотири ремонтних бригади міськводоканалу, але і вони не встигали оперативно реагувати на пориви після гідроударів, - пояснила Валентина Давидчук. – Зокрема довелося ліквідовувати великий порив по вулиці Євгена Чикаленка і при цьому знижувати тиск подачі води. Сьогодні ремонтники продовжують усувати наслідки аварії на площі Богдана Хмельницького. Але зауваження ми обов’язково врахуємо у своїй роботі.

Усі новини