Лариса Костенко: літні школи у Кропивницькому спонукають учнів до самостійності

Четвер, 13 грудня 2018 13:53

У Кропивницькому презентували  діяльність «Літніх профільних шкіл», які функціонували при закладах загальної середньої освіти під час періоду літнього оздоровлення. 

У презентації, що відбулася в приміщенні «Школи-програмування «Ша++», взяли участь начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко, керівники закладів освіти, заступники директорів з навчально-виховної роботи та куратори літніх шкіл.

Кропивницькі літні школи мали на меті всебічно  розвинути  та реалізувати вміння учнів у різних спрямуваннях: мовному, економічному, спортивному, правовому, театральному, літературному, психологічному, медійному, краєзнавчо-туристичному та екологічному.

Під час презентації шість профільних шкіл різного типу: Школа бізнес-лідерства, Школа сучасних панянок, Медійна літня школа, Літня фітнес-школа, Літня школа волонтерів та Школа правових лідерів, розповіли про свою діяльність під час літнього періоду оздоровлення.

- У зв᾿язку із активним  розвитком ринку праці, високою конкурентністю кадрового резерву, головною нашою метою сьогодні є  створення такої системи освіти, яка зможе навчати головному – практичним навичкам, - наголосила Лариса Костенко. - Літні школи – це поштовх до самостійності. Це можливість обрати собі захоплення по душі, яке згодом переросте у професію. Це шанс, який є у вихованців закладів загальної середньої освіти Кропивницького, починаючи із середньої школи працювати над собою, над своїми можливостями, показувати та розвивати свій потенціал, не боятися пробувати себе у різних спеціальностях та напрямах.

Усі новини