Кропивницький стає безпечнішим

Четвер, 27 грудня 2018 15:52

Сьогодні, 27 грудня, у Кропивницькому в Головному управлінні Національної поліції презентували інтелектуально – аналітичну систему відеоспостереження «Безпечна Кіровоградщина».

У її презентації взяв участь міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Систему відеоспостереження управління Національної поліції Кіровоградської області отримало у 2018 році. Представники компанії – розробника розповіли про всі можливості цієї системи і навіть продемонстрували на практиці, як вона працює.

З допомогою новітньої системи відеоспостереження можна буде відслідкувати пересування машин, адже камери вміють «розпізнавати» номерні знаки транспортних засобів. Деякі камери вже можуть також «впізнавати» обличчя людей.

На сьогодні у Кропивницькому працюють 22 камери відеоспостереження, 6 з них встановили цього року. П’ять камер мають функції визначення номеру машини. На їх закупівлю з міського бюджету витратили 1, 9 мільйонів гривень. Це найсучасніша техніка, яку на початку наступного року, разом із системами, встановленими по всій області, об’єднають у загальнонаціональну систему безпеки.

- Ми не припинимо цієї роботи, – наголосив Андрій Райкович. – Плануємо і в подальшому встановлювати по місту камери відеоспостереження. Додатково вони будуть розміщені і на громадському транспорті: досвід говорить про те, що така система ефективно працює. Тепер поліції легше розкривати злочини.

Наступні системи відеоспостереження будуть встановлені в обласному центрі на початку 2019 року.

Усі новини