Кропивницький – розумне місто!

Вівторок, 4 грудня 2018 18:19

Сьогодні, 04 грудня, під час свого щорічного звіту міський голова Кропивницького Андрій Райкович приділив значну увагу освітянській темі, адже вона лишається реальним ключовим пріоритетом діяльності всієї міської влади.

За словами міського голови, найвагоміший бюджетний ресурс у Кропивницькому направляється саме на розвиток і утримання закладів освіти. Така тенденція продовжуватиметься і в 2019 році, тому що йдеться про дітей, про якість навчання, про умови роботи учня і вчителя чи вихователя.

Школа - це дзеркало суспільства, дзеркало поточного моменту, – наголосив Андрій Райкович. - Ви знаєте мою вимогу до директорів - не брати додаткові кошти, які інколи виглядають як побори. Позитив є, але я знаю, що не скрізь. І це вже питання й до батьків: не збирайте надможливе, не змагайтесь, хто краще шторку привішає чи суперлінолеум постелить. Не кожна сім'я це може зробити. Далеко не кожна. Тому не тестуйте моє терпіння!

Очільник міста переконаний, що освіта сьогодні потребує значних капітальних вкладень, адже в освітянських закладах багато років не було системних зрушень. Особливо це спостерігається в великих школах та садочках. Тепер все змінилося. Як і обіцяв, ще будучи кандидатом на посаду міського голови, Андрій Райкович продовжує втілювати програму капремонту п’яти шкільних спортзалів щороку. Дев’ятнадцять закладів освіти Кропивницького вже мають сучасні спортзали. Активно оновлюються і побутові умови в школах -  ремонтуються харчоблоки, їдальні і туалети.

Я читаю негативні пости активістів Батьківської ради. І хочу, щоб всі разом зрозуміли: у Кропивницькому 40 шкіл і стільки ж садочків. Впродовж навіть п'яти років все капітально не оновиться. Це просто фізично і фінансово нереально! – звернув увагу громадськості міський голова. - Проте у нашій роботі присутня плановість: вже повністю виконано ремонти туалетів в семи і частково  - в дев’ятнадцяти школах. Зараз розпочнеться ремонт в ЗОШ № 19. Критична ситуація в школах№14, 17, 18, 35 та інших: тут ремонти вбиралень заплановано на 2019 рік. Вони  будуть зроблені. Коли постає питання, що необхідно вирішити швидше: виплатити зарплату вчителям і медикам, бо субвенції не вистачає, чи збільшити темпи ремонтів - то вперед виходить захищена стаття. Немає зарплати - як жити цілим родинам?! 

Загалом, за інформацією міського голови у поточному  році були виділені кошти на реконструкцію актових, спортивних залів, утеплення, санацію, харчоблоки більше ніж в 30-ти школах обласного центру, а на 9,5 мільйонів гривень в заклади освіти поставлена  комп'ютерна техніка.

Усі новини