Кропивницький приймає шосту Українську Академію інтегрованого розвитку міст

Четвер, 25 жовтня 2018 15:12

Сьогодні, 25 жовтня, у Кропивницькому стартувала дводенна практична конференція “Академія інтегрованого розвитку міст”.

У заході взяли участь міський голова Андрій Райкович, керівник проекту “Інтегрований розвиток міст в Україні” Матіас Брандт та керівник проектного бюро у Львові Оксана Олійник. До участі в роботі Всеукраїнської академії долучилися також 120 представників із 30 міст України.

Кропвиницький виборов цьогоріч право приймати 6-ту Українську Академію інтегрованого розвитку міст  у складному конкурсі серед  дев’яти інших міст України.

Довіряючи обласному центру проведення Академії, організатори відзначили  системні кроки міської влади Кропивницького в розвитку транспортної інфраструктури і прагнення зробити місто комфортним для людей.

Відкрив конференцію міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Він наголосив, що головною метою заходу є посилення співпраці між містами, обмін досвідом і кращими практиками та обговорення подальших перспектив міського розвитку в Україні. Темою цьогорічної Академії обрано сталу мобільність та її роль у плануванні міського розвитку.

- Мені надзвичайно приємно вітати вас у нашому місті, і приємно, що ви виявили бажання долучитись до актуального і надзвичайно важливого проекту “Інтегрований розвиток міст”, - відзначив у вітальному слові Андрій Райкович. - Ми розбудовуємо сучасне місто, розвиваємо його інфраструктуру. Один із наших пріоритетів — новий сучасний екологічний габаритний громадський транспорт на нових чи капітально відремонтованих дорогах. Це питання залишиться наріжним каменем комунальної політики обласного центру. І саме цей стратегічний курс підтримує громада міста та депутатський корпус. Тому нам корисні будуть  поради і консультації таких висококваліфікованих фахівців.

У перший день конференції доповідачі з України, Німеччини та Швейцарії представлять основні засади сталої мобільності, її зв’язок із розвитком міста. Спікери поділяться досвідом успішних якісних змін, які стали можливими завдяки розробці планів сталої мобільності.

Після прес-конференції на учасників заходу очікує екскурсія Кропивницьким та робота у групах, яка передбачає проведення урбаністичного аналізу обраної території міста.

Усі новини