Кропивницькі педагоги звірили свої плани перед стартом нового навчального року

Вівторок, 28 серпня 2018 20:13

Сьогодні, 28 серпня, у Кропивницькому відбулася традиційна серпнева конференція педагогічних працівників. На неї зібрались керівники шкіл, завідуючі садочками, вчителі закладів освіти обласного центру.

Участь в заході взяли також міський голова Кропивницького Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, заступник міського голови Наталія Дзюба та начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Перша частина конференції відбулась на Театральній площі міста. Напередодні нового навчального року вчителі виявили себе натхненними, сповненими планів та ідей обговорили готовність до старту навчального сезону в рамках функціонування нової української школи. З першого вересня ті, хто навчатиме першачків, а це 105 вчителів, працюватимуть за зовсім новою системою і в нових умовах. Як вчитимуться, показали першокласники, разом зі своїми викладачами – учасникам конференції продемонстрували фрагмент уроку, створеного за системою нової української школи.

Конференція продовжила свою роботу в театральній залі. Вітаючи педагогів, міський голова Кропивницього Андрій Райкович, відзначив,  що дітям з першого вересня вчитися буде дуже цікаво, а от вчителям доведеться перелаштуватись на зовсім нову систему роботи.

Вам, шановні педагоги, доведеться осмислити нові вимоги, і стандарти розумом та душею. Але головне кожен з вас не повинен не втратити того світлого і доброго, що закладено в українській класичній педагогіці, – звернувся до вчителів Андрій Райкович. - Я знаю, що буде непросто. Але те зерно знань, яке кожен з вас посіє в своїх учнях обов’язково проросте, і зросте у фундаментальні знання. Діти, яких ви виховуєте, стануть справжніми громадянами України і ними пишатиметься усе місто. Я щиро бажаю вам терпіння, творчого натхнення і великої любові до дітей. Саме ці якості учителя не змінить жодна реформа. Миру, добра і гарних вам учнів.

Далі, під оплески присутніх в залі, привітали молодих спеціалістів, які поповнили педагогічний корпус міста, з початком їх трудової діяльності.

А вчителі, що вже довго трудяться на вчительській ниві і виховали переможців Всеукраїнських олімпіад, отримали сертифікат від міського голови на отримання 50% надбавки до заробітної плати. Цього року це п’ять педагогів: Ольга Віватенко, Олена Горобець, Олексій Бардаков, Наталія Прокопець, Віра Соколова. Не лишились без уваги і заклади, що найкраще підготували дітей до складання ЗНО з української мови. Подяки міської ради отримали Любов Краснова – директор ГНТН, Галина Война – керівниця гімназії імені Тараса Шевченка, та Олена Максимова директор Кропивницького колегіуму.

 

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13