Громадська рада виступає за наведення ладу з розміщенням тимчасових споруд на території Кропивницького

Субота, 27 жовтня 2018 13:35

У п’ятницю, 26 жовтня, відбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Кропивницького. У роботі Громадської ради взяв участь секретар міської ради Андрій Табалов.

Члени Громадської ради проаналізували ситуацію з розміщенням на території обласного центру тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності.

За інформацією члена правління ГР архітектора Людмили Харламової, типовими порушеннями при розміщенні малих архітектурних форм у Кропивницькому є їх встановлення на інженерних мережах та комунікаціях, без дотримання необхідних пожежних розривів, будівництво споруд в декількох рівнях перед фасадами житлових будинків, поряд з проїжджими частинами доріг з порушенням умов видимості і правил дорожнього руху, без паспортів прив’язки, з порушенням правила тимчасовості споруд та низькою естетичною якістю.

Громадська рада вирішила звернутися до міського голови, міської ради та її виконавчого комітету з пропозицією  застосовувати правило  вето на розміщення будь-яких нових МАФів у  Кропивницькому на час до прийняття Порядку розміщення тимчасових споруд та порядку надання дозволів на таке розміщення та оформити це вето у вигляді відповідного правового документу – рішення міської ради.

За пропозицією Громадської ради “Порядок розміщення тимчасових споруд” має бути розроблений та прийнятий до виконання з урахуванням чинних норм, які вже діють у багатьох містах України і можуть бути застосовані для Кропивницького.

Громадська рада пропонує також розробити та впровадити порядок надання дозволів на розміщення тимчасових споруд з чіткими вимогами до виду підприємницької діяльності, яка буде проводитися в такій споруді, а для запобігання корупційній складовій, із створенням прозорої дорожньої карти для будь-якого підприємця, який хоче побудувати тимчасову споруду та займатися бізнесом, із укладанням всіх необхідних вимог, платежів до бюджету та інших витрат та зборів.

Члени Громадської ради більшістю голосів підтримали таке звернення.

У свою чергу, начальник управління містобудування і архітектури Вадим Мездрін поінформував Громадську раду, що у Кропивницькому із середини червня поточного року припинено видачу дозвільних документів на встановлення тимчасових споруд до розроблення відповідного Порядку їх розміщення на території обласного центру.

- Такий Порядок має бути розроблений один раз і надовго, - відзначив Вадим Мездрін. – Для підготовки якісного документи ми передбачаємо у міському бюджеті на 2019 рік кошти у сумі 450 тисяч гривень. Розраховуємо, що наступного року такий Порядок у Кропивницькому буде розроблений і ситуація з тимчасовими спорудами вдасться врегулювати.

За інформацією головного архітектора міста, комісія з демонтажу  проводить активну роботу з виявлення у місті незаконно встановлених МАФів. Впродовж поточного року вже демонтовано 53 таких споруди, ще близько 300 перебувають у розробці.

Цього дня Громадська рада розглянула також питання з формуванням тарифів на водопостачання та водовідведення ОДКП «Дніпро-Кіровоград» та внесла зміни до власних Положення та Регламенту.

Усі новини