Громада і влада разом: у Кропивницькому вирішували питання забезпечення стабільної життєдіяльності мікрорайону Завадівка

Субота, 20 квітня 2024 13:12

Питання забезпечення стабільної життєдіяльності мікрорайону Завадівка у Кропивницькому обговорювалися під час зустрічі громади із секретарем міської ради Олегом Колюкою та головою Подільської районної ради Володимиром Стецюком у п’ятницю, 19 квітня.

У центрі уваги і влади, і жителів продовжує залишатися тема водопостачання Завадівки. Люди висловили слова вдячності обласній, міській та районній владі, підприємству ОКВП «Дніпро-Кіровоград» за вирішення питання подачі води у мікрорайоні.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року мешканцям Завадівки  відновили водопостачання після майже чотиримісячної перерви. Поганий стан водопровідних мереж, які обслуговувала Інгульська шахта, призводив до регулярних аварій і поривів.

Шляхи розв’язання складної проблеми опрацьовувалися на засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС та під час нарад з керівниками водопостачальних підприємств. На період ремонту міська влада забезпечила  підвезення води  людям автотранспортом: щодня цистерни комунального підприємства «Універсал 2005», ОКВП «Дніпро-Кіровоград»,  та обласного управління ДСНС забезпечували наповнення резервуарів на вулицях мікрорайону.

Фахівці підприємства вишукали технічну можливість і перепідключили житлові будинки мешканців Завадівки до мережі  підприємства від водозабору "Холодні ключі".

- Тоді проблему відновлення водопостачання вдалося вирішити спільними зусиллями: активністю громади, зусиллями влади, інженерними рішеннями фахівців Кропивницького ВКГ, це питання тримав на особистому контролі начальник ОВА Андрій Райкович, - відзначив під час зустрічі Олег Колюка. – Тому звертаюся з проханням берегти воду до вас, як до тих, хто особисто відчув і знає, що таке тривала її відсутність. І сплачуйте за отриману послугу своєчасно і у повному обсязі. Це важливо для міськводоканалу, щоб і надалі забезпечувати стабільне водопостачання та продовжувати здійснювати реконструкцію інженерних мереж у цій частині міста.

У той же час, у Кропивницькому ВКГ впродовж трьох місяців поточного року фіксують значну розбіжність між отриманою мешканцями мікрорайону і підтвердженою показниками лічильників абонентів кількістю води.

- У січні 2024 року кількість втрат води склала 80%, у лютому – 74%, у березні – 72%, - повідомила директорка Кропивницького ВКГ Валентина Давидчук. – Таких втрат немає у жодному іншому мікрорайоні чи багатоповерховому будинку, де встановлені контрольні лічильники. За фактом щомісяця мешканці Завадівки споживають чотири тисячі кубічних метрів води, через лічильники проходить лише 500 кубометрів.

Спеціалісти міськводоканалу, підтвердила Валентина Давидчук мають у своєму розпорядженні необхідну апаратуру для виявлення незаконних врізок і вони почнуть таку роботу. Але це, по-перше, відбере надзвичайно багато дорогоцінного для комунальників часу, по-друге, для нерадивих абонентів обернеться значними сумами штрафів і необхідністю оплачувати роботи за законне під’єднання до мереж.

- Сьогодні я передам голові квартального комітету списки домоволодінь з обсягами використаної води за показниками лічильників, - запропонувала Валентина Давидчук. – Нехай люди ознайомляться і протягом квітня у порушників буде можливість прийняти рішення добровільно від’єднатися і зробити все по закону. Прошу всіх, хто зробив самовільні врізки, скористатися таким шансом!

Серед інших питань, які місцеві жителі порушили під час зустрічі, були розчищення колодязів у мікрорайоні, відновлення дитячих майданчиків, грейдерування місцевих доріг, будівництво нового місточка, організація належного зовнішнього освітлення вулиць, зменшення інтервалу руху громадського транспорту на Завадівку. При цьому люди висловили готовність власноруч долучитися до благоустрою мікрорайону.

- Допоможіть нам з матеріалами, а ми під час суботників наведемо лад і на майданчиках, і на територіях, - закликали містяни.

Володимир Стецюк запевнив громаду, що усі пропозиції, висловлені під час зустрічі, зафіксовані і будуть опрацьовані.

- У наших планах є проведення чистки колодязя, будемо встановляти там механізм під'йому води, - звернув увагу голова районної ради. – Мінімум один дитячий майданчик відремонтуємо, доповнимо його елементами, якщо вийде по часу і ресурсах – займемося і другим. Обов'язково вирішимо проблему будівництва містка, маємо такий досвід в інших мікрорайонах міста.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01