Андрій Табалов: діалог між мешканцями і забудовниками у мікрорайонах Кропивницького має бути постійним, він корисний обопільно

Середа, 7 листопада 2018 17:26

Сьогодні, 07 листопада, у Кропивницькому відбулася друга зустріч секретаря міської ради Андрія Табалова та  мешканців будинку №30 по вулиці Генерала Жадова з представником підприємства-орендаря земельної ділянки поряд з багатоповерхівкою  Володимиром Гайдуком.

Під час зустрічі знову йшлося про вирішення актуальної для громадян проблеми -  упорядкування території, де планувалося будівництво, а зараз знаходиться котлован.

Від попередньої розмови  минуло півтора місяця: за цей час орендар землі обіцяв замінити старий дерев’яний паркан на новий металевий, відсунути його якомога далі від житлових будинків, а також прибрати територію від сміття. Із усіх проголошених мешканцями вимог підприємець виконав лише половину: замінив частину паркану, очистив орендовану ділянку від сміття та переніс від будинку паркан на максимальну відстань, яку дозволяє розташування  котловану. Але громадськість наполягає на  повному виконанні усіх обіцянок. Крім того, під новим парканом утворилась яма, яку вже необхідно засипати. Стурбовані люди і від незнання, що саме будуватиметься поруч з їхнім будинком, чи не затінюватиме  новобудова їм вікна.

- Ми плануємо у наступному році розпочати будівництво одноповерхової будівлі, - повідомив Володимир Гайдук. - Можливо, це буде супермаркет, а можливо, що розважальний центр. У будь-якому разі ми узгоджуватимемо проект будівлі з мешканцями сусідніх будинків.

Також представник підприємства-орендаря пообіцяв, що до березня повністю буде замінено паркан, а яму ліквідують до кінця року. А секретар міської ради закликав мешканців бути активними та контролювати цей процес.

- Ця зустріч була мною ініційована, щоб ви вислухали орендаря, обговорили результати виконаної роботи, - звернувся до людей Андрій Табалов. - Я, як представник влади, роблю усе можливе, щоб вам було комфортніше жити у вашому мікрорайоні. Ми домоглися, щоб засипали свайне поле, яке десятиліттями наражало на небезпеку дітей та наносило шкоду сусіднім будинкам. На тому місці разом з мешканцями плануємо облаштувати сквер. Це було зробити простіше, бо та земля знаходиться у комунальній власності, а ця перебуває в оренді, тому треба домовлятися. Але позитивні зрушення все-таки є, отже продовжуємо працювати і контролювати.

Очільник депутатського корпусу, підбиваючи підсумки зустрічі, зауважив, що такий діалог між мешканцями та забудовником повинен бути постійним, такі зустрічі обопільно корисні. Андрій Табалов наголосив також на тому, що багато чого залежить і від самих громадян: щоб було чисто - треба не смітити, за майном громади необхідно слідкувати, щоб його не розкрадали, не здавали на металобрухт.

Усі новини