Андрій Райкович: увага до виконання надходжень плати за землю у Кропивницькому має бути подвоєна

Понеділок, 1 жовтня 2018 17:26

За січень-серпень 2018 року фактичні надходження по платі за землю у Кропивницькому складають 65, 422 мільйона гривень. Про це повідомив заступник начальника управління земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища міської ради Володимр Пидорич.

За його інформацією, від юридичних осіб надійшло 55, 931 мільйон гривень. З яких – 20, 045 мільйона гривень є земельний податок: при плані на рік 31,34 мільйона гривень становить 64% виконання.

35, 89 мільйонів гривень складає орендна плата за земельні ділянки державної комунальної власності – це 65 % виконання.

Від фізичних осіб надійшло 9, 49 мільйонів гривень, з яких 1,82 мільйона гривень – земельний податок, що складає 74% від плану.

Орендна плата за земельні ділянки державної комунальної власності при плані на рік 11, 21 мільйонів гривень, зібрана 7,67 мільйонів гривень - 68% виконання.

На виконання рішень міської ради Кропивницького, управлінням земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища укладено за зареєстровано відповідно до Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” 42 договори оренди земельних ділянок на суму 441 405,97 грн. щомісячно, що складає в рік 5, 30 мільйонів гривень.

- У той же час, на сьогоднішній день судами задоволено 7 позовів про стягнення заборгованості по договорам оренди на загальну суму 579,8 тис. грн. та в такому ж ритмі здійснюється відповідна робота по стягненню або розірванню договорів оренди земельних ділянок за невиконання орендарями істотних умов договорів оренди землі, -підкреслив Володимир Пидорич..

Надходження з продажу земельних ділянок несількогосподарського призначення склали у поточному році 1, 181 мільйона гривень, при плані 2, 350 мільйона гривень на рік, що складає 50,3 % виконання, а в порівнянні з 2017 роком виконання плану становить 47,33% виконання.

Міський голова Андрій Райкович звернув увагу керівництва управління земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища міської ради на хронічне недовиконання планів надходжень коштів до міського бюджету від плати за землю.

- Ви найбільше провалюєте план наповнення міського бюджету, - наголосив очільник міста. – Регулярно не виконуються заплановані надходження. Це насторожує і дає право міській раді та її виконавчому комітету поставити питання щодо ефективності роботи управління.

Усі новини