Андрій Райкович: комунальники Кропивницького працюватимуть в надзвичайних умовах, поки опалювальний сезон не увійде в штатний режим

Понеділок, 26 листопада 2018 11:59

До того часу, як теплове господарство Кропивницького увійде в штатний і стабільний режим роботи, всі працівники теплогенеруючих підприємств, комунальних служб мають працювати як в умовах надзвичайних ситуацій. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 26 листопада.

- По проспекту Університетському люди місяць від початку сезону опалення не можуть отримати тепло, - звернув увагу очільник міста. – Інакше, як саботаж, я це назвати не можу. Свідомо не робити хімочищення води, не закуповувати нормальні реагенти – хіба це не саботаж? Я розумію, що власники орендного підприємства  будуть ставити палки в колеса процесу повернення майнового комплексу в управління громадою. Але залишати людей взимку без тепла – це верх цинізму.

Міський голова нагадав, що саме зусиллями міської влади, яка проводила активні перемовини у Києві, вдалося знизити рівень порогу погашення боргів за газ для ДП «Кіровоградтепло» і домогтися номінацій від державного постачальника – НАК «Нафтогаз України», а не комерційного. Саме завдяки міській владі з орендним підприємством на 100% розрахувалися всі комунальні споживачі їхніх послуг з теплопостачання. Тож залишається чесно працювати і за якісно надане тепло отримати належну плату.

У той же час, в ході апаратної наради начальник ЖЕО №4 Людмила Запорожець поінформувала міського голову про неможливість забезпечити теплопостачання багатоповерхівок в зоні відповідальності підприємства через занизький тиск в теплових мережах ДП «Кіровоградтепло». Крім того, адміністрація орендного підприємства відмовляється підписувати акти  про відсутність опалення у холодних квартирах, а відправляє власників до ЖЕО.

- Це ще одне підтвердження підривної діяльності керівництва ДП «Кіровоградтепло» щодо громади і міської влади, - наголосив Андрій Райкович. – Звертаюся до спеціалістів, які працюють на цьому підприємстві – будьте патріотами свого міста. Власники підуть, а вам залишатися тут жити і працювати, не допускайте передумов створення аварійних ситуацій. Крім того, ми не дамо вчинити диверсію, не дамо безпідставно списати тисячі кубометрів газу на начебто опалення, навіть, якщо ви не підпишете акти.

Міський голова доручив  головному управлінню ЖКГ міської ради доповідати йому особисто про кожний аварійний випадок на мережах теплопостачання з аналізом причин їх виникнення.

Усі новини