Андрій Райкович: для якісного утримання території комунальники Кропивницького мають на озброєнні усю необхідну спецтехніку

Понеділок, 17 грудня 2018 14:38

Всі роботи з прибирання снігу на території  Кропивницькому мають виконуватися у штатному режимі за будь-якої погоди. На цьому сьогодні, 17 грудня, під час засідання апаратної наради акцентував увагу міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Для цього на своєму озброєнні комунальні служби вже мають повну лінійку спеціальної техніки.

- Розчистка локальних вулиць у місті наразі виконуються, але із запізненням, - відзначив Андрій Райкович. – Я маю на увазі у тому числі і тротуари, які розташовані далі від центру, вулиці, радіальні від головних, та міждворові території. Разом із тим, хочу вкотре звернутися і до всіх жителів міста, не чекайте манни небесної, беріть лопати в руки і допомагайте комунальникам вичищати місто.  Дорогі мої! Коли сніг сипле дві доби, а потім дощ і мороз, ніякі комунальні служби самостійно  не зможуть прибрати відразу все місто.

Не надто швидко за прибирання снігу беруться і власники бізнесу. Подекуди у Кропивницькому біля магазинів, кафе, аптек, ринків лишаються кучугури снігу.

- «Торгова полоса» уздовж Критого ринку. Десятки магазинів. Купа припаркованих машин прямо в снігу і люди  перелазять, щоб зайти в ці магазини. Невже там немає адміністратора, прибиральників? Це ж до вас ідуть покупці! – обурився міський голова. -  Я звертаюсь до управління торгівлі і до спецінспекції. Жорсткіше працюйте з такими об'єктами! Не папірцями, а реальними штрафами.

Міський голова закликав також патрульну поліцію ефективніше  реагувати на подібні порушення правил благоустрою. Дісталося сьогодні також голові селища Нового за неякісну розчистку від снігу шляхів селища та під’їздів до нього. Через те, що дороги були неприбраними та не посипаними, три комунальних автобуси, що курсують по 274 маршруту потрапили в ДТП.

- Або почніть працювати,  або напишіть заяву і підіть геть! – звертаючись до селищного голови наголосив Андрій Райкович. - Чому заступники міського голови, коли йде сніг, шукають вас по 2 доби?! Хто вам дав право нехтувати обов'язками?! Чому КП «Універсал – 2005» повинне вивозити сміття, посипати дороги до селища? Чим займається ЖЕК і ваша команда?

Андрій Райкович порадив селищному голові активніше втручатись в проблеми громади, та вирішувати їх, аби  життя людей на селищі Новому було комфортним.

Усі новини