Активні кропивничани вчились писати грантові заявки на участь у програмі «Креативна Європа»

Вівторок, 2 жовтня 2018 16:41

Програма «Креативна Європа» - це реальна можливість для залучення значних інвестицій в культурну сферу міста. Під таким гаслом сьогодні, 02 жовтня, у стінах міської ради відбувся інформаційний день із написання заявок і проектів на Програму для громадських організацій, представників всіх напрямків сфери культури, освіти, книговидання, архітектури, місцевих ЗМІ.

Семінар відкрив директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради Андрій Паливода, а головним спікером стала проектний менеджер Національного бюро «Креативна Європа» Анна Турло.

- «Креативна Європа» – одна з найбільш грантованих рамкових програм ЄС, спрямована на підтримку культурного та креативного секторів Європи. Вона реалізується Національним бюро «Креативна Європа» за підтримки Міністерства культури України, - зазначив у вступному слові Андрій Паливода. - Загальні цілі програми полягають у захисті, розвитку та популяризації культурного та лінгвістичного різноманіття і зміцненні конкурентної здатності культурного та креативного секторів.

Анна Турло повідомила, що Проект реалізується з 2014 року, Україна ж долучилася до нього у 2016 році. За словами проектного менеджера Національного бюро «Креативна Європа», обсяг фінансування програми з бюджету ЄС складає 1,46 мільярдів євро. Сама Програма складається з двох підпрограм: «Культура» (31% бюджету програми) і «Медіа» (56% бюджету).

Під час навчання були презентовані успішно реалізовані проекти як на території України, так і в інших європейських країнах. Другу частину тренінгу присвятили особливостям написання власне  грантової заявки та пошуку можливих партнерів в країнах ЄС.

Усі новини