Активна молодь Кропивницького вийшла на стежку війни з тими, хто розповсюджує наркотики

Субота, 29 вересня 2018 15:25

Волонтерський проект ОБФ  «Повернення до життя» має стати на шляху поширення наркоманії серед української молоді. Новий соціальний проект втілюється у життя волонтерами за підтримки  МБФ «СНІД Фонд Схід-Захід» та Кропивницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 Організатори акції відзначають, що останнім часом у Кропивницькому активно насаджується реклама з продажу наркотичних засобів шляхом використання сучасних комунікативних технологій через так звані «закладки». При цьому успішно використовуються соціальні мережі і комунікаційні додатки, такі, як «Viber», «Telegram» з вказанням контактних номерів чи адрес веб-сайтів. Продаж наркотиків за такою методикою все більше поширюється через складність, а то і неможливість відстеження продавців зілля.

Проект «VIP-кайф», у свою чергу, створений Фондом «Повернення до життя», є активною відповіддю небайдужої молоді Кропивницького на наркотизацію  ровесників. Проект, націлений на зменшення шкоди від наркотиків,  стартував у Кропивнцькому 28 вересня та передбачає низку профілактичних заходів для представників груп-ризику.

 Зокрема, юні активісти пропонуватимуть  цільовій аудиторії  за принципом рівний-рівному альтернативні наркотикам варіанти відпочинку, залучатимуть до цього та інших проектів ОБФ «Повернення до життя», працюватимуть над створенням у популярному серед молоді місці тематичного профілактичного муралу та телеграм-каналу з цікавими профілактичними рубриками, виступлять організаторами захоплюючого квесту «Дорога в реальність».

В рамках проекту «VIP-кайф» здійснюється пошук реклами каналів з продажу наркотиків. Така реклама відразу зафарбовується, а на її місце наносяться контакти  ОБФ «Повернення до життя» з пропозиціями для потенційних покупців смертельного зілля взяти участь у антинаркотичному молодіжному квесті «Дорога в реальність».

В перший день акції активісти віднайшли і зафарбували більше десяти «закладок» і суттєву допомогу їм надала міська влада – у розпорядження волонтерів був наданий мікроавтобус, що значно спростило пересування  містом.

Волонтери ОБФ  «Повернення до життя» та спеціалісти Кропивницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді закликають кропивничан не бути байдужими і активно долучитися до протидії розповсюдження наркотичних засобів серед молоді.

Усі новини