Знову біль і невимовна скорбота: у Кропивницькому попрощалися із Героєм-захисником

Вівторок, 26 березня 2024 17:20

Сьогодні, 26 березня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища кропивничани попрощалися із загиблим від рук російських загарбників земляком – Героєм солдатом Олегом Шевченком.

Олег Шевченко народився 11 квітня 1978 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі № 22, тепер Гірнича гімназія, закінчив професійно-технічне училище № 2, нині Регіональний центр професійної освіти ім. О.С. Єгорова та отримав спеціальність автослюсар.

Пройшов військову строкову службу в Збройних Силах України, а після армії більше 10 років працював кріпильником на Інгульській шахті - був майстром своєї справи. Мав хобі – риболовлю.

У травні 2022 року Олег Шевченко став до лав Збройних Сил України та виступив на захист батьківщини. Воював на Донецькому і Запорізькому напрямках. Влучних вогнем з міномета нищив ворога і підтримував бойових побратимів, зупиняючи російських агресорів.

За хоробрість і мужність, виявлені під час виконання бойових завдань із забезпечення заходів національної безпеки і оборони України, відзначений відомчими нагородами.

Солдат Олег Шевченко загинув 19 березня 2024 року поблизу населеного пункту Вербове Запорізької області. Він назавжди залишиться у памʼяті своїх рідних, земляків, друзів, яких у нього було багато, спокійною, доброзичливою, відповідальною і щирою людиною, надійним другом, завжди готовим прийти на допомогу, люблячим, турботливим сином, батьком, братом, чоловіком.

У Героя залишились мама, десятирічний син, дружина та брати.

Панахиду за загиблим відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Схилимо голови і вшануймо пам'ять Воїна-земляка хвилиною мовчання. Слава Герою! Вічна і світла пам'ять!

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13