Житлові права кропивничан — на контролі міської влади

Вівторок, 17 вересня 2024 17:24

Чергове засідання громадської комісії з житлових питань під головуванням керуючої справами виконавчого комітету міської ради Світлани Балакірєвої відбулося сьогодні, 17 вересня.

Відповідно до заяв та поданих документів комісія рекомендувала виконавчому комітету взяти на облік для отримання тимчасового житла 6 сімей вимушених переселенців. Згідно з наданими документами, до Кропивницького переїхали три родини з Херсонської, дві з Донецької та одна з Луганської областей. П’ять родин мають підстави для включення до першочергової черги, а одна - до загальної.

Також комісія погодила виключення зі списку осіб, які користуються першочерговим правом одержання жилих приміщень, розгляд заяв мешканців гуртожитку по проспекту Університетському, буд. 21 щодо надання ордерів на жилі приміщення, в яких вони проживають, внесення змін до трьох рішень виконавчого комітету Кропивницької міської ради, взяття громадян на квартирний облік (у першочергову чергу - 1 учасник бойових дій та 2 внутрішньо переміщені особи з числа учасників бойових дій; у позачергову чергу – 1 дитину - сироту та 1 внутрішньо переміщену особу з числа дітей-сиріт), включення до позачергової черги особи, яка перебуває у першочерговій черзі та затвердження спільного рішення адміністрації і житлової комісії головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Кіровоградській області про взяття на квартирний облік за місцем роботи 7 працівників.

Крім цього, комісія прийняла рішення щодо переоформлення особового рахунку на кімнату громадянці, яка в ній мешкає. Заяву громадянина про взяття його на квартирний облік у першочергову чергу як особу з інвалідністю ІІ групи комісія розгляне після надання заявником висновку ЛКК для підтвердження або спростування першочергового права одержання житлового приміщення.

З усіх питань комісія прийняла відповідні рішення.

Усі новини