Жіночий гандбол повертається у Кропивницький: юні вихованки КДЮСШ № 2 потрапили до вісімки кращих команд України

Четвер, 8 листопада 2018 19:19

Кропивницькі гандболісти – команди юнаків та чоловіків регулярно радують своїх вболівальників вдалими виступами.

А от із розвитком жіночого гандболу у Кропивницькому  в останні десятиліття були певні складнощі. Тож, у 2016 році за ініціативи керівництва спортивної галузі обласного центру було прийняте рішення щодо відновлення дівочого сегменту у відділенні гандболу КЗ КДЮСШ № 2.

Протягом двох років тренери Світлана Крохмаль і Лілія Данилова, в минулому гравці Кіровоградського "Інгулу", працювали в даному напрямку. Були набрані кілька груп дівчат, сформована команда, яка взяла участь у декількох чемпіонатах області, відшліфовуючи навички гри, позмагалися в зональному чемпіонаті України серед школярів у змішаних командах (юнаки - дівчата), де набули досвіду участі у всеукраїнських змаганнях.

І ось прийшов перший успіх. Впродовж шести днів, із 01 по 06 листопада у Кривому Розі проходили змагання зонального етапу чемпіонату України з гандболу серед дівчат 2006 року народження. Кропивницький у турнірі  представляли юні гандболістки КДЮСШ № 2 міської ради.

Кропивничанки перемогли суперниць із Херсона, Запоріжжя та Овідіополя, мінімально поступившись лише господаркам змагань. Такий результат дозволив підопічним Світлани Крохмаль пробитися до фінальної частини чемпіонату України, який відбудеться в березні 2019 року.

Отже, юні гандболістки КДЮСШ № 2 вже у вісімці найкращих команд України:  жіночий гандбол гідно  повертається у Кропивницький.

Усі новини