Заслужені відзнаки матерям, батькам – вихователям та медичним сестрам вручили у Кропивницькому

Вівторок, 14 травня 2024 19:51

Щирі слова подяки матерям, батькам-вихователям та медичним сестрам Кропивницького лунали сьогодні, 14 травня, у Кропивницькій міській раді.

Вітання і заслужені нагороди вручили цього дня кропивничанкам і кропивничанам заступник міського голови Олександр Мосін і секретар міської ради Олег Колюка з нагоди відразу трьох визначних дат: Дня матері, Дня сім’ї та Всесвітнього дня медичної сестри.

- Материнство є найвищим покликанням жінки. Мати турбується про своїх дітей, дарує їм щастя, ласку, ніжність і тепло. Зараз в українських матерів особлива місія: у сотнях тисяч материнських сердець горить надія на повернення своїх синів та дочок з перемогою, - відзначив у своєму вітальному слові Олександр Мосін.

Указом Президента України за материнську самовідданість, зразкове виховання дітей, забезпечення умов для їх всебічного розвитку почесне звання України «Мати-героїня» присвоєно:

Нагулі Наталії Степанівні - матері п’яти дітей;

Постернак Світлані Вікторівні - матері семи дітей;

Шамрай Тетяні Анатоліївні - матері п’яти дітей

А 15 травня Україна відзначатиме День сім'ї.

- Українці завжди шанували родину, найціннішими для нас є родинні зв’язки. Сім'я – це найдорожче, що є в житті, особливо зараз, в нелегкий воєнний час, - підкреслив Олег Колюка. - Це опора, тил, підтримка, розуміння. Напередодні свята особливо доречно подякувати тим, хто небайдужий до долі дітей, які опинилися в біді або залишилися без батьківського піклування. Це батьки-вихователі, патронатні вихователі та їхні помічники, які дарують дітям все світле і хороше, допомагають їм відчути себе справжніми членами сім'ї.

За особистий внесок у справі зміцнення родинних цінностей, підтримки сімейних традицій, створення сприятливих умов для духовного, морального та фізичного розвитку молодого покоління та з нагоди Дня сім’ї Грамотою Кропивницької міської ради та виконавчого комітету нагороджені Людмила та Руслан Кожанові - батьки-вихователі дитячого будинку сімейного типу

Подяки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету оголошені:

Валентині та Сергію Паніним – патронатній виховательці та її помічнику;

Катерині Карауш – патронатній виховательці;

Валентині Забродній – помічниці патронатного вихователя.

Всесвітній день медичної сестри покликаний нагадати про важливість цієї нелегкої професії. Життя багатьох людей залежить від професійності та чуйності медсестер, тож їхню працю неможливо переоцінити. Визначна дата була встановлена на честь британської сестри милосердя Флоренс Найтінгейл, яка допомагала пораненим солдатам у Кримській війні. Ця історія символічна для України – зараз, під час війни, українські медсестри виконують неймовірно важливу роботу, рятують життя військових у зоні бойових дій та забезпечують необхідний рівень медичної підтримки в тилу.

За особистий внесок у рятування життя і здоров'я громадян, чуйність і милосердя, самовіддане виконання професійного обов'язку та з нагоди Всесвітнього дня медичної сестри Почесною грамотою Кіровоградської обласної військової адміністрації нагороджена:

Оксана Кравцова - старша медична сестра Кропивницької міської лікарні швидкої медичної допомоги.

Грамотами Кіровоградської обласної військової адміністрації відзначені медичні сестри Кропивницької міської лікарні швидкої медичної допомоги Марія Червона та Аліна Юрченко.

Грамоти Кропивницької міської ради та виконавчого комітету вручені:

Ользі Сергієнко - медичній сестрі Кропивницької центральної міської лікарні;

Наталії Сорокіній - старшій медичній сестрі Кропивницької міської лікарні швидкої медичної допомоги.

Подяка Кіровоградської обласної військової адміністрації оголошена:

Наталії Заболотній - головній медичній сестрі Кропивницької центральної міської лікарні.

Подяки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету оголошені:

Людмилі Фатєєвій - медичній сестрі Кропивницької центральної міської лікарні;

Анні Брюх;

Людмилі Коноваленко;

Вікторії Кочергіній;

Ользі Крячко - медичним сестрам Кропивницької міської лікарні швидкої медичної допомоги.

Щиро вітаємо нагороджених! Наша єдність – наша зброя! Єднаємося заради Перемоги!

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57