Заклади охорони здоров’я мають ефективніше використовувати кошти на організацію харчування пацієнтів

Понеділок, 9 вересня 2019 15:45

Організація харчування пацієнтів в закладах охорони здоров’я Кропивницького має відбуватися в штатному режимі. На цьому наголосив міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 09 вересня.

Очільник міста доручив своєму заступнику Наталії Дзюбі щотижня інспектувати кожний лікувальний заклад, особливо стаціонари та дитячі відділення, і перевіряти якість харчування пацієнтів.

- Не просто поговорити про організацію харчування в кабінетах головних лікарів, а бути в кожному відділенні, в кожній амбулаторії і поліклініці, - наголосив Андрій Райкович. - Зрозуміло, що не вистачає у міському бюджеті коштів. Але добрий господар і вправний менеджер шукають допоміжні шляхи і варіанти, - зауважив міський голова. - У нас чималі потужності харчоблоків у лікувальних закладах, то чому не зробити елементарні овочеві закрутки, зараз, коли цей товар значно дешевий. Проїдьтеся по меценатах, хто є шефами наших лікарень, зробіть звернення до фермерів, хто межує по сусідству з містом. Треба починати обертатися швидше, а не сидіти і не чекати манни небесної.

Міська рада підкріпила необхідними коштами для забезпечення повноцінного харчування лікарні міста. Тепер важливо проконтролювати ефективне використання кожної бюджетної гривні, наголосив міський голова.

Усі новини