За рахунок сезонної торгівлі у Кропивницькому додатково буде створено 192 робочих місця

Вівторок, 30 травня 2017 13:46

Суб’єкти господарювання Кропивницького у 2017 році приділили більшу увагу облаштуванню відкритих літніх майданчиків на території обласного центру, дортимувалися рекомендацій, наданих конкурсною та профільною комісіями з питань трогівлі, управлінням містобудування та архітектури міської ради. Це відзначив начальник управління сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Сергій Горбовський під час апаратної наради 29 травня.

- Відкриті майданчики стали привабливішими для відпочинку кропивничан, на них створені комфортніші умови, - звернув увагу начальник управління. – Також із 2017 року вперше запроваджена плата до фонду розвитку та благоустрою міста за розміщення та перебування відкритих літніх майданчиків на об’єктах благоустрою комунальної власності.

За прогнозами Сергія Горбовського, за весняно-літній період до фонду надійде близько 180 тисяч гривень. Підприємці вже розпочали сплату і у другій половині травня перерахували 12 тисяч гривень. Контроль за повнотою та своєчасністю надходження коштів здійснює управління сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення міської ради.

Управління уклало 53 угоди на розміщення “літників”. 43 об’єкти працюватимуть біля стаціонарних закладів ресторанного господарства і 4 без прив’язки до них.

Сергій Горбовський повідомив, що на території Кропивницького, відповідно до затверджених виконавчим комітетом переліків місць, розгорнута мережа із 148 торговельних точок з продажу квасу та 14 – морозива. У порівнянні із минулим роком, кількість місць торгівлі квасом скоротилася на 68 одиниць, морозива, натомість, зросла на 6 точок. Більше половини кількості квасу, що продається у Кропивницькому виробляється місцевими виробниками, ТОВ “ТРИ СТАР” і ТОВ “Цедар”.

Мережа торговельних об’єктів з продажу овочевих та бахчевих культур буде розгорнута пізніше: у 2016 році сезонна торгівля овочами і фруктами здійснювалася у 7 місцях.

Загалом, за рахунок розгортання мережі сезонних об’єктів у Кропивницькому додатково створено 192 робочих місця, підкреслив Сергій Горбовський.

Усі новини