З роси і води! Кропивничанка Любов Панкратова зустрічає сьогодні свою 101 весну

Вівторок, 15 жовтня 2024 16:31

Сьогодні, 15 жовтня, кропивничанка Любов Панкратова відзначила свій сто перший день народження. Із початком нового сторіччя довгожительку привітали працівники департаменту соціальної політики Кропивницької міської ради і вручили ювілярці квіти, подарунок та грошову допомогу.

Любов Василівна народилася холодним жовтневим ранком 1923 року: вона рано втратила маму, але вже із дитинства виявила неймовірну міць духу та життєрадісність.

Складним випробуванням у її житті став Голодомор, який забрав життя рідних людей, залишивши про них тільки спогади.

Але Любов Панкратова  залишалася стійкою, навіть коли вона була змушена тяжко працювати у шахті, щоб допомогти своїй родині вижити. Її юність обпалила війна:  як і багатьом іншим молодим дівчатам та хлопцям їй довелося  примусово працювати у Німеччині.  Та після повернення додому дівчина знайшла сили відновити власне життя: зустріла свою велику любов, вийшла заміж, але, на жаль, втратила чоловіка.

Її сім'я – і сьогодні найбільший скарб: четверо дітей, п’ятеро онуків, четверо правнуків і два праправнуки. Історія життя Любові Панкратової є прикладом надзвичайної життєстійкості і віри в життя. Діти і онуки, дивлячись на неї, відчувають неймовірну гордість і вдячність за той приклад, який вона дала усім.

Усі новини