З правилами розміщення зовнішньої реклами у Кропивницькому можна буде ознайомитись на офіційному сайті міської ради

П'ятниця, 3 березня 2017 14:11

У міській раді Кропивницького відбулося чергове засідання комісії з координації заходів щодо впорядкування розміщення зовнішньої реклами на території міста під головуванням заступника міського голови Олександра Грабенка.

Під час засідання Ірина Саєнко - один із членів комісії, підняла питання про неприпустимість надання дозволів на розміщення реклами підприємцям, які фактично вже розмітили незаконну рекламу.

- Закон зворотної сили не має, - наголосила Ірина Саєнко. - Через таких порушників робота нашої комісії перетворюється на постійне узаконення порушень, а не має на меті впорядкування розміщення реклами у місті.

Її підтримав начальник спеціалізованої інспекції Андрій Максюта, який зазначив, що підприємці звертаються до комісії за дозволом уже після оголошення їм попередження за порушення правил благоустрою міста. Саме з цієї причини комісія не дала дозвіл на розміщення малогабаритного виносного рекламного щита по вулиці Соборній, 26 (магазин “Тепло”).

Через те, що більшість підприємців обласного центру не знають правил розміщення зовнішньої реклами і навіть деякі рекламні агенства їх не дотримуються, члени комісії запропонували створити посібник з методичними рекомендаціями, а також розмістити таку інформацію на офіційному сайті міської ради Кропивницького.

Усі новини