Юність має майбутнє: у Кропивницькому відбувся фестиваль шкільних вальсів

П'ятниця, 28 червня 2024 09:56

Попри війну українські діти прагнуть жити і бути щасливими. У четвер, 27 травня, у середмісті Кропивницького відбувся фестиваль шкільних вальсів “Юність має майбутнє”.

Складні часи випали на юність кропивницьких випускників і випускниць. Та їхню віру у Перемогу і щасливе майбутнє не здатна зруйнувати жодна сила! І те що сьогодні між постійними тривогами, всупереч жахливим новинам, під загрозою бомбардувань вони навчаються, перемагають у міжнародних конкурсах та олімпіадах, здобувають спортивні медалі, підкорюють сцени світу, беруть участь у благодійних заходах, волонтерять, підтримують Збройні Сили – це і є справжній подвиг юних патріотів великої країни!

Цьогоріч, наперекір сиренам, українські випускники також готували традиційні вальси. Вальсували онлайн, вальсували за тисячі кілометрів від рідного класу на площах далеких європейських країн та на руїнах знищених російськими агресорами шкіл, демонструючи усьому світу неймовірну силу духу та здатність боротися, хоч би як важко не було!

І вчора у надвечір’ї у ніжному прощальному шкільному вальсі під супровід міського професійного духового оркестру кружляли пари випускників ліцеїв «Мрія», «Сокіл», «Природничих наук», «Нова українська школа», «Лінгвістичний», «Максимум». Про свої почуття вчорашні школярі розповіли  мовою танцю і назвами композицій: “Лелека”, “Перше кохання”, “Політ до мрії”, “Два береги життя”, “Ніжний політ”, “Ти і я - Україна”.

Життєствердний і запальний фокстрот для усіх учасників та гостей фестивалю підготував спортивно-танцювальний клуб Dance Sport Life.

У фіналі фестивалю усі учасники отримали дипломи від організаторів – управління культури і туризму міської ради, проте головним цього вечора і для випускників, і для їхніх батьків, і для усіх глядачів стане пам’ять про неймовірно прекрасний шкільний вальс, у якому кружляли наші діти наперекір війні.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57