«Young leaders!»: учнівські лідери Кропивницького – за активну участь у соціально-культурному житті міста

Понеділок, 9 грудня 2019 17:21

Сьогодні, 09 грудня, у міській раді Кропивницького відбувся учнівський форум «Young leaders!».

У роботі форуму взяли участь  секретар міської ради Андрій Табалов, начальниця управління освіти Лариси Костенко, депутати міської ради, лідери і координатори  учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти міста та представники молодіжних організацій, батьківської громадськості, бізнесу і засобів масової інформації.

- Ми з вами часто зустрічаємося у цій залі, і це чудово, бо молодь у нас надзвичайно креативна та ініціативна, - відзначив у вступному слові Андрій Табалов. - Я вважаю, що наша учнівська молодь має бути обізнана у всіх політичних та економічних процесах, які відбуваються у нашому місті. Ми разом маємо зміцнювати і розвивати партнерство між дитячим парламентом і представниками місцевого самоврядування. Бажаю вам сьогодні гарно попрацювати!

Головною метою заходу стало створення комунікативної платформи зустрічей молоді віком до 18 років з представниками місцевої влади: депутатами, службовцями місцевого самоврядування, громадськими діячами, представниками бізнесу і науки для загального обговорення молодіжних проблем і пошуку шляхів їхнього вирішення.

Організатори форуму поставили перед собою завдання забезпечити підвищення рівня обізнаності учнівської молоді щодо діяльності місцевого самоврядування в рамках децентралізації та її мотивації до участі в культурно-соціальному житті міста,  залучення депутатів міської ради, громадських діячів, представників бізнесу, експертів у різних галузях до діалогу з учнівською молоддю, поширення прогресивних та інноваційних методів і форм роботи з молоддю щодо формування в неї активної громадянської позиції, зміцнення і розширення мережі партнерства парламенту дітей міста Кропивницького з представниками місцевого самоврядування і громадою міста.

Лідери учнівського самоврядування обговорили такі важливі для міста проблеми, як вивезення з його території сміття, подолання корупції,організація  волонтерського руху в площині військових подій, права та обов’язки дитини і батьків.

Фіналом форуму стала резолюція-звернення до учнівської молоді міста «Young leaders!» та нагородження активістів учнівського волонтерського руху.

Усі новини